Son dakika Haberleri: Bir ilde daha yangın çıktı Ekipler bölgeye sevk edildi

İşte yangınlarla ilgili son dakika gelişmeleri:

'1 SENE İÇİNDE TESLİM EDECEĞİZ'

14.55: Manavgat'ın Kalemler bölgesinde açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, "Rüzgar yine bugün kuvvetli. Yangınla mücadeledeki önümüzdeki en büyük engel rüzgar. Gündoğmuş merkezde yangın kontrol altına alınsa da ilçeden Alanya ve Manavgat tarafından sahile inmeye çalışan yangına müdahale devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bir ay içerisinde örnek evimiz burada (Manavgat) inşa edilmiş olacak. En geç 1 sene içinde evlerimizi yapıp vatandaşlara teslim edeceğiz. Yangından etkilenen vatandaşlara yapacağımız 50 bin liraya kadar olan yardımların ilk başta 10 bin lirasını hesaplarına yatırdık." dedi.

14.40: MSB'den yapılan açıklamada, "Deniz Kuvvetlerimize ait çıkarma gemisi ve yangın söndürme ekipleri, Muğla’daki Türkevleri-Ören sahiline denizden yanaşarak yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına devam ediyor." denildi.

Son dakika Haberleri: Bir ilde daha yangın çıktı Ekipler bölgeye sevk edildi

HATAY'DA DA YANGIN ÇIKTI

14.25: Hatay'ın Dörtyol ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor. Kuzuculu Mahallesi Öğülbek mevkiindeki E-91 Otoyolu kenarında bulunan ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı.

Son dakika Haberleri: Bir ilde daha yangın çıktı Ekipler bölgeye sevk edildi

14.20: KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yangın bölgesini ziyaret ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun refakat ettiği Tatar, Manavgat Ulualan'da bulunan Yangın Yönetim Merkezi'nde incelemelerde bulundu ve brifing aldı. Yangından zarar gören Kalemler Mahallesi'ni ziyaret edecek KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Bakan Çavuşoğlu ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyecek.

14.16: Muğla'nın Seydikemer ilçesinin Çökek Mahallesi’nde dün çıkan ve Dereköy Mahallesi’ne de sıçrayan yangın, günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopterlerin de devreye girmesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

13.45: Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Omuz omuza görev başındayız. Yangın bölgelerinde bulunan diğer arama kurtarma ve söndürme birimlerimiz ile birlikte omuz omuza çalışmalarımıza devam ediyoruz..." denildi.

Son dakika Haberleri: Bir ilde daha yangın çıktı Ekipler bölgeye sevk edildi

13.00: İletişim Başkanı Altun, "Yangın söndürme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sahada etkin bir koordinasyon var. Etkili ve zamanında müdahalelerle her geçen saat bir yangını daha kontrol altına alıyoruz. 174 yangının 161’i kontrol altına alındı." dedi.

Son dakika Haberleri: Bir ilde daha yangın çıktı Ekipler bölgeye sevk edildi

İHA'LAR 45 ADET YANGINI TESPİT ETTİ

12.39: Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Deniz Kuvvetlerimize ait İHA’lar, 12 ilde 45 adet yangını tespit etti. İlk kez başlayan yangının mevkisi, söndürüldükten sonra yeniden başlayan yangın noktaları ve devam eden yangınların ilerleme istikameti hassas koordinat ile anlık olarak Orman Genel Müdürlüğüne bildirildi" ifadelerine yer verildi.
 

Son dakika Haberleri: Bir ilde daha yangın çıktı Ekipler bölgeye sevk edildi



12.19: MSB'den yapılan açıklamada, "Deniz Kuvvetlerimize ait İHA'lar, yangın söndürme çalışmalarına destek için aralıksız görev yapmaya devam ediyor. 33 sorti ve 462 saat uçuş yapan İHA’larımız, 12 ilde toplam 45 yangını tespit ederek söndürme çalışmaları için anlık görüntü aktarımı sağladı." denildi.

11.50: Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Yangın söndürme ekipmanlarında (Yangın söndürme topu, yangın tüpü, yangın söndürme kıyafetleri gibi..) fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddialar Bakanlığımızca incelemeye alınmıştır. Ülkemizin yangınlarla mücadele ettiği bu dönemde, çalışmaları sekteye uğratacak olan her türlü suistimal cezasız kalmayacaktır ve fırsatçılar cezalandırılacaktır. Bu çerçevede Bakanlığımız Ticaret İl Müdürlükleri tarafından gerekli denetimlere başlanmıştır." dedi.