AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'nın geçtiği bilgilere göre, Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesi açıklarında saat 07.00'da 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İzmir'in Urla ilçesine 56 kilometre uzaklıkta gerçekleşen depremin derinliği ise 3.97 kilometre olarak kaydedildi. 

AFAD'dan yapılan açıklamada, Urla ilçesi açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı saha tarama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

VALİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, depremde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi. Köşger, “Urla açıklarında gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremde an itibarıyla ilimizde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi ve şehrimizi tüm afetlerden korusun” dedi.

KANDİLLİ 5.3 OLARAK AÇIKLADI

Bir açıklamada Kandilli Rasathanesi'nden geldi. Kandilli depremin büyüklüğü 5.3 olarak açıkladı. Deprem başta İzmir olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

BÖLGE BEŞİK GİBİ



5.1'lik depremden 9 dakika sonra saat 07.09'da 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bölgede artçı sarsıntılar olmaya devam ediyor.

Kaynak:Milliyet