Heybeliada, Eski Değirmenyeri bölgesindeki ormanda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Yangına müdahale için söndürme helikopteri de yönlendirildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.

1 UÇAK VE 3 HELİKOPTER İLE MÜDAHALE EDİLİYOR

Heybeliada'da çıkan orman yangınıyla ilgili Orman Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, yangının saat 13.07'de başladığı ilk müdahalenin ise saat 13.10'da yapıldığı kaydedildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA 

İstanbul Valiliği'nden de yangına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere göre; bugün saat 13.15’te Adalar İlçemiz Heybeliada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

Söz konusu bölgeye süratle güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir.

Ekiplerimizce; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir. Balıkesir ve Bursa’dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya’dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır.

SEFERLERDE AKSAMA OLMAYACAK 

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, "Bir helikopter var müdahale için. Zaten itfaiye araçlarımız var. Arazözlerimiz var. Gönüllü kuruluşlarımız da var.

Müdahale ediyoruz. Bir süre sonra olağanüstü bir şey olmazsa belli bir dar alanda kalarak söndürmeye çalışacağız. Şu anki tespitimiz bu." dedi.

"Bölgede piknik yapan var mıydı?" sorusuna yanıt veren Gül, "Hafta sonu Heybeliada'da her zaman olur bu." açıklamasını yaptı.

Yangının Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi'ne sıçrama ihtimalinin şu aşamada olmadığını söyleyen Gül, "Rüzgar etkili oluyor. Biraz daha müdahale edelim o zaman olayın seyrini göreceğiz. Geçen sene de biz Heybeli'de büyük bir yangın geçirdik. O yüzden halk da duyarlı bu konuda. Zaten herkesin en büyük korkusudur yazları Adalar'da... Gönüllü kuruluş var ama tüm insanlar canla başla, ağlayarak, sessizce müdahale etmeye çalışıyor." dedi.

Feribot seferlerinde aksama olmayacağını söyleyen Gül, "Rüzgar var. Yangını belki sınırlayarak söndürmemiz gerekiyor." dedi.

Her türlü desteği beklediklerini belirten Gül, "İtfaiyemiz var. Uçak, helikopter gibi destekler istiyoruz. Yangını söndürmek için bütün kuruluşlar devrede." dedi. Gül, yaralı veya yangından etkilenen bir kişinin de olmadığını söyledi.

DHA muhabiri Cengiz Çoban şu bilgileri paylaştı: Heybeliada'da alev ve dumanlar yükselmeye devam ediyor. Ekipler müdahale etmeye çalışıyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle duman ve alevler yükseliyor. Yoğun duman çevre ilçelerden görülüyor. Saat 13.00 sularında çıktı yangın. Yangının büyümesi nedeniyle Maltepe, Kartal ilçelerinden çıkartma gemileri adaya geçti. Söndürme helikopterleri havadan müdahale ediyor.