Dulkadiroğlu İlçesi Yedikuyular yolu 8’inci kilometresinde yer alan ağaçlık alana dikilecek fidanlar için Fidan Dikim Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe; Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ile günün toplanma sebebi olan çocuklar katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, böyle bir günde toprakları fidanla buluşturmanın oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından fidan dikimine geçildi. Mavi servi ve fıstık çamı fidanlarının dikildiği alana kent ve ülke için önemli kişilerin isimleri verilirken, ayrıca bölgeye Çocuk Hakları Hatıra Ormanı adı verildi.

“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR”

Vali Yardımcısı Damatlar, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü. Bu sözleşme Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim Kültür Teşkilatı tarafından 1989 yılında imzalanmış. Türkiye Cumhuriyeti’de bu sözleşmeyi onaylamıştır. Çocuklar bizim geleceğimizdir. 1989 UNICEF bunu düşünüyor ama bizim bir 23 Nisanımız var. Yıllar öncesinde çocuklara bayram veren bir asil milletin evlatlarıyız. Bunun için bu ülkeyi bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

“SEVGİLİ YAVRULARIMIZA ŞEFKATLE YAKLAŞMALIYIZ”

Bu bölgede geçmişte bir orman yangını olmuş. Ormanın yandığı yer tekrar ağaçlandırılıyor ve Çocuk Hakları Gününde ağaçlandırılıyor. Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde, “Çocukların bir takım hakları vardır” diyor. Yavrularımızın güzel ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı var. Buradaki ağaçlandırma töreninin anlamı şudur; benim ağacıma, benim geleceğime dokunma mesajı verildiğini düşünüyorum. Çocuk Hakları Sözleşmesine göre çocuk tanımına ırkı, cinsiyeti, milliyeti ne olursa olsun dünya üzerinde dünyaya gözünü açan bütün çocuklar 18 yaşına kadar çocuk tanımı içinde. Bizde sevgili yavrularımıza şefkatle yaklaşmalıyız. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve buradaki tüm kamu görevlileri bu konuda doğrudan veya dolaylı olarak çocuklara hizmet ediyorlar.”

“BİZİM İÇİN MANEVİ ANLAMDA ÇOK HAZ VERİCİ BİR DURUM”

Etkinlik sonrası konuşma yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, şöyle konuştu: “Çocuk Hakları Günü kapsamında belli etkinlikler planlamıştık. Bunlardan bir tanesi de Çocuk Hakları Komitesi Üyesi çocuklarımızla birlikte bir hatıra ormanı oluşturulmasıydı. Bu vesile ile Hatıra Ormanına katkılarından dolayı Orman Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Burada fidan dikmenin güzelliğini çocuklarımızla beraber hissettiğimiz gibi bu ormanız 20 Temmuz’da yanan bir ormanımızdı. Yanan bir ormana tekrardan can vermek kendileri gibi fidan olan çocuklarımızın fidanlarını dikmeleri bizim için manevi anlamda çok haz verici bir durum. Yanan ormanlarımız çocuklarımızın elleriyle tekrar nefes olacak.”