Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesindeki siber polisler, vatandaşların internetten yaptıkları işlemler nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor.

İnternet aracılığıyla yapılmak istenen her türlü dolandırıcılığa karşı teyakkuzda bulunan siber polisler, bugünlerde mesailerinin önemli bir bölümünü yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen ve salgından kurtulmak için büyük umut bağlanan aşıyla ilgili dolandırıcılık girişimlerini tespit için harcıyor.

Ekipler, bugüne kadar herhangi bir vatandaşın mağdur olarak başvuruda bulunmadığı aşı dolandırıcılığı konusuyla ilgili sosyal medya başta olmak üzere sanal ortamı titizlikle tarayarak şüphelilere göz açtırmıyor.

Ayrıca vatandaşları bilgilendirmek ve internetin zararlarından korumak amacıyla oluşturulan eğitim ve farkındalık programı SİBERAY'ın sosyal medya hesabından da her türlü dolandırıcılığa karşı dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin sık sık uyarılarda bulunuluyor.