Marmaris'in İçmeler karayolu üzerindeki Armutalan Mahallesi Siteler mevkisinin üst kısımlarındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda, 29 Temmuz günü saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisi ve kozalakların patlayıp, fırlamasıyla kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Armutalan ile kırsal Hisarönü, Turunç, Turgut, Orhaniye, Bayır, Osmaniye ve Çiftlik mahallerinde kara ve denizden toplam 1967 haneden toplam 7 bin 490 kişi tahliye edildi. Tahliye edilenlerin bir kısmı kendi talepleriyle ilçe merkezindeki açık otellere, bir kısmı ise kırsal mahallerde güvenli alanlarda kurulan konteyner ve çadırlara yerleştirildi. Geçen süre içerisinde canla başla mücadele eden ekiplere bölge halkı da yoğun destek verdi.

İşte dakika dakika yaşananlar...

17.03: Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde orman yangınının yayılması üzerinde Sazak Mahallesi tahliye edildi. Mahalle sakinleri ve ekipler, orman yangınına müdahale etti.

Son Dakika Haberleri: Yangınlarda 9. gün Alevler Alara Vadisine ulaştı

16.53: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü verdiği 3 traktör, Kalemler Mahallesi'ne bugün ulaştı. Mithat Akça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gönderilen yeni traktörüne kavuştu. Yangında her şeyini kaybettiğini, sadece canlarının kaldığını vurgulayan Mithat Akça, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan köyümüzü kontrole geldiğinde bize traktörümüzü yenileyeceklerine dair söz verdi. Sözünü tuttu. Traktörümüz bugün geldi. Traktörü aldım, kabul ettim. Vatana millete hayırlı olsun. Yeni traktörümü teslim aldığım için mutluyum" dedi.

YANGIN, ALARA VADİSİ'NDE DEVAM EDİYOR

16.40: Gündoğmuş ilçesinde devam eden yangın, Alara Çayı'nın bulunduğu Alara Vadisi'nde devam ediyor. Vadinin yamaçlarında süren yangına havadan helikopterlerle müdahale ediliyor. Bu arada, vadinin üzerinde bulunan Karabul Mahallesi'ne yakın noktada çıkan yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için de havadan müdahale başladı. Bölgenin sarp kayalıklardan oluşması nedeniyle karadan müdahale yapılamıyor.

16.39: Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınını söndürürken ayak bileği kırılan Azerbaycanlı itfaiyeci ameliyat edildi.

15.59: Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali'nin tel örgülerine kadar yaklaşan orman yangını kontrol altına alındı. Yangının ardından termik santralin içi görüntülendi.

Son Dakika Haberleri: Yangınlarda 9. gün Alevler Alara Vadisine ulaştı

"CİDDİ BİR SORUN YOK"

15.06: Enerji Bakanı Fatih Dönmez yangın bölgesinde açıklamalarda bulundu. Termik Santralin önünde konuşan Bakan Dönmez, "Sabah çok daha detaylı bir inceleme başlatıldı. Santralin ana ünitelerde ciddi bir sorun yok. Şu anda santrali tehdit eden yangın söz konusu değil. Sağlığa zararlı herhangi bir tespit yok. Santrali en kısa sürede yeniden çalıştıracağız." dedi.

14.58: Isparta Sütçüler ilçesinin Çandır bölgesinde pazartesi günü öğle saatlerinde çıkan orman yangını, Antalya il sınırına doğru ilerliyor. Salı günü büyük ölçüde kontrol altına alınan ancak rüzgarın etkisiyle özellikle Yıldız ve Kızıllı mahallelerinde yeniden alevlenen yangına 6 helikopter ve 1 uçakla havadan, çok sayıda itfaiye aracı, arazöz, sulama tankeri, iş makinesi ve dozerlerle de karadan müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına binlerce gönüllü de ellerindeki kazma ve tırmıklarla destek veriyor. Özellikle Çandır, Kızıllı ve Yıldız mahallelerinde yoğunlaşan alevlere, bölgenin sarp ve dik olması nedeniyle müdahalede güçlük yaşanıyor. Yangınla mücadeleye havadan söndürme çalışmaları ile devam ediliyor.

14.25: İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Manavgat'taki yangınlarda görev yapan Zeynel Yaman'ın açıklamalarına yanıt olarak, "Sevgili Zeynel, Senin gibi emek veren, ter döken, hakikati milletimize ve dünyaya anlatmak için didinen sahadaki bütün medya mensubu arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sizler sahada olduğunuz için yalan terörüne karşı daha güçlü bir mücadele verebiliyoruz. Yaşasın Hakikat!" dedi.

Son Dakika Haberleri: Yangınlarda 9. gün Alevler Alara Vadisine ulaştı

13.09: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Son 9 günde, 38 ilde 180 orman yangınını kontrol altına aldık. Ormanın Kahramanları’nın 5 ilde 12 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor." dedi.     

Son Dakika Haberleri: Yangınlarda 9. gün Alevler Alara Vadisine ulaştı

12.25: Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Menteşe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda iki gün önce başlayan ve Menteşe ilçesine ulaşan yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan mücadele ediliyor. Yangının etkili olduğu iki ilçe arasındaki ormanlık alanlarda bulunan bazı mahalleler tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangının ormanlık alandan yerleşim alanlarına yayılmasının engellenmesi amacıyla Menteşe ilçesindeki Kozağaç, İkizce ve Salihpaşalar mahalleleri çevresindeki ağaçlar kesilecek.

12.15: Isparta'da Eğirdir ve Hatay'da Dörtyol'da da yanıgının kontrol altına alındığı bildirilirken bölgelerdede soğutma çalışmalarının devam edildiği açıklandı.

174 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

12.05: İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "28 Temmuz-05 Ağustos 2021 tarihleri arasında, ülkemizde meydana gelen 189 adet orman yangınının 174’ü devletimizin tüm imkanları seferber edilerek kontrol altına alınmıştır." denildi.

Son Dakika Haberleri: Yangınlarda 9. gün Alevler Alara Vadisine ulaştı

12.00: Bakan Pakdemirli bir diğer açıklamasında, "Adana Feke yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor." denildi.

10.37: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karabük merkez yangınının kontrol altına alındığını duyurdu. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

10.31: Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkıp, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine sıçrayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangının Muğla'nın Menteşe ilçesindeki mahallere sıçramaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

10.15: Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarında 9'uncu güne girildi. Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya sınırlarında 15 farklı noktada yangını söndürme çalışmaları, gece gündüz devam ediyor.

10.08: Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangınlarına müdahale eden işçilerin bulunduğu arazöz devrildi. Kaza sonucu 4 işçinin yaralandığı bildirildi.

4 MAHALLE KONTROL ALTINDA

10.04: Marmaris'te 8 gündür devam eden orman yangınında alevler, gece karadan, günün ilk ışıklarıyla da havadan müdahalenin başlamasıyla kırsal Hisarönü, Orhaniye, Turgut ve Turunç mahallerinde kontrol altına alındı. Ekipler, tepelerde süren yangının yerleşim yerlerine inmemesi için yoğun mücadele veriyor.

09.59: Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yangının kontrol altına alındığı ormanlık alanda soğutma çalışmaları devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla soğutma çalışmalarına karadan devam eden ekiplere, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı komando birlikleri de destek veriyor.