MALUMUNUZ geçtiğimiz hafta sonu Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, seçildiği takdirde Kahramanmaraş’a yapacağı projelerini açıkladı.

Konu başlıklarına baktığımızda, “hamaseti seven seçmen”in hoşuna gidebilecek ve “ilk kez duydum” denilebilecek, ekstrem bir proje yok.

Fısıltı yazarı Ali Keklik köşesinde, “Hayrettin Erkoç” başlıklı bir yazı kaleme almış. Diyor ki Ali, “Öyle uçuk kaçık işler peşinde koşmuyor, ayağını yorganına göre uzatıp risk almayı sevmiyor, Erkoç’un projelerini devam ettiriyor.”

Aslında toplum olarak hamaseti seven bir milletiz…

Sokakta, çayhanede, kıyıda köşede politikacı esnafını kıyasıya eleştiririz ama dönüp bir aynaya bakma ihtiyacı hissetmeyiz, “biz ne üretiyoruz” diye…

Belediye Başkan adayları vaatleri içine uçuk kaçık projeler koyarsa “Atma Recep din kardeşiyiz” deriz, ayağı yere basan makul projeler açıklarsa da “Dağ fare doğurdu, hiçbir şey de yokmuş yapacağı” deriz.

Ancak toplum içinde genel kabul gören ve alkış alan daha çok uçuk kaçık, hatta biraz daha ileri gidelim, “gerçekleşmesi hayal olan proje” vaatleridir.

Denizi olmayan kente deniz getirmek…

Hayal bile olsa bir kesimin asıl istediği vaat budur.

Vesselam realist ve ayağı yere basan projelerin alkış gördüğü bir seçmen kitlesi yok maalesef ki…

Sosyal medyaya bakıyorum, muhalefet edenler sadece bardağın yarım olan kısmına bakıyorlar.

Oysa…

Oysa makul, mantıklı ve optimist düşünürsek, Hayrettin Güngör’ün açıkladığı projeler, son derece ayağı yere basan ve olabilirliliği yüksek olan projelerdir.

Ülkenin bu ekonomik durumunda değil Güngör, Binali Yıldırım’ı bile getirsen Kahramanmaraş’a deniz getiremez.

ERKOÇ’A VEFA GÖSTERDİ

MEVCUT Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ciddi anlamda büyük projelere imza attı. Projelerin bir kısmını bitirdi, kalanını bitirmeyi de Güngör vaatediyor.

Güngör, çok aklıbaşında bir projeler silsilesi hazırlamış.

Olmayacak hayali vaatlerde bulunmamış.

Kendine, “sürdürülebilir kalkınma hedefleri” koymuş…

Yüksünmemiş, kompleks yapmamış, vefasızlık etmemiş, Erkoç’un hakkını da teslim etmiş…

Tek dezavantajı, teşkilatın kendisini bir kısır döngü içerisinde çevirip durmasıdır. (bu konuya ayrıca değineceğiz)

SON SÖZ: Eğer Güngör açıkladığı bu projelerin dışında çok çok fazla şeyler vaatetseydi, ben işte o zaman ciddiye almazdım.

Dağ, fare doğurmadı, aksine makul, mantıklı, ayağı yere basan projeler.

Yapılabilecekler bunlardır, kendisini tebrik ederim…

GÜNGÖR’E MHP’DEN SAMİMİ DESTEK

GÖRÜNEN o ki, Ak Parti belki de bütün siyasi hayatının en zor ve en meşakkatli seçimine giriyor.

Adeta bir “varolma mücadelesi” veriyor.

Kimine göre “Anavatan’ın son günlerini yaşıyor”, kimine göre de “Reis son hafta bir hamle yapar” ve tüm siyaseti ters köşeye yatırır.

Cumhur ittifakı Kahramanmaraş seçimi için bir hakkı teslim etmek gerektiğine inanıyorum!

Seçim startı verildiğinden bu yana ittifakın her iki kanadını da takip ediyorum. Ak Parti teşkilatının hiç canı sıkılmasın ama bu seçime MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve Onikişubat İlçe Başkanı Müfit Dal, daha büyük bir özveriyle çalışıyorlar.

MHP Genel Merkezi’nin aldığı karara uyuyor ve Kahramanmaraş merkez başta olmak üzere bütün ilçelerde ayak basmadık sokak, çalmadık kapı bırakmıyorlar.

Bu çalışmaları MHP seçmeni nezdinde başarılı olur mu, olmaz mı bunu 1 Nisan sabahı göreceğiz ancak sonuç ne olursa olsun MHP teşkilatının samimiyetle çalışmaları ve Hayrettin Güngör’ün seçilmesi için verdikleri mücadeledir.

HURDA KENTE HOŞGELDİNİZ!

KENTE Gaziantep tarafından girişteki kavşağa konulan ve çiçeklik yapılan bir hurda otomobil…

Bu bir parka konulabilir, hatta farklı ve güzel bir peyzajda olabilirdi ancak kent girişine koyunca manidar olmuş!

Adeta “Hurda kente hoşgeldiniz” der gibi...

Oysa onun yerine turizmi çağrıştıran, mesela “kayak yapan bir insan heykeli” yapılsa daha anlamlı olurdu. Ki, şu anda Kahramanmaraş’ın en önemli tanıtım değeridir.

Lütfen dondurma külahı demeyin zira o yeterince var.

Artık bu kent başka değerleriyle de tanınsın.

YATACAK YERİ YOK:

BÖLÜCÜ, FİTNECİLER

KAHRAMANMARAŞ, merkeziyle, köyüyle, beldesiyle, ilçesiyle bir bütündür. Maraşlı’yı Elbistanlı, Afşinli, Bertizli, kuzeyli, güneyli falan diye ayırteden bölücü fitnecilerin…

YATACAK YERİ ÇOK:

MARAŞ’IN GENÇ GAZETECİLERİ

DİJİTAL çağa ayak uydurup, internet haberciliği ile kalmayan, internet TV’ler kuran, birbirinden güzel haberlere imza atan Maraşlı genç gazetecilerin…