Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör önceki gün merakla beklenen projelerini açıkladı.

Adaylığını açıkladığı 24 Kasım 2018’den beri sahada olan Güngör, hem şikayetleri, hem sıkıntıları hem de eksikleri yerinde tespit etti ve ekibiyle birlikte ihtiyaca göre projelerini hazırladı.

Aslında ülkenin ekonomik durumunu göze alıp o pencereden bakarsanız popülist projeler olmadığını, hepsinin yapabilenecek projeler olduğunu görebiliriz.

Belediyeciliğin kitabını yazan bir isimden belki de daha büyük, görsellik ön planda olan, kentin ticari ve turizm hayatına dokunacak, insanların başını döndürecek devasa projeler bekliyor olabiliriz. Fakat ekonomik durumların ortada olduğu ülkemizde hamasette istemiyoruz.

Projelerini 10 başlık altında toplayan Güngör’ün en dikkat çekici projesinden biri Maraş kültür köyü ile gıda borsası projesiydi.

Bu arada Erkoç’un devam eden projelerinin devam edeceğini belirtmesi, iyi niyetinin bir göstergesiydi. Yedi Kuyular Kayak Merkezine ek pist, Aliye İzzetbegoviç parkının devamı, tekke kentsel dönüşümün devamı, Klavuzlu rekreasyon alanı ve Önsen bölgesine kurulacak yeni şehir.

Önsen bölgesine kurulacak yeni yer için rezerv alanları hazırlanmıştı, köprünün yapılacağı alana yol yapılmış ve kayalarla da dolgu yapılmıştı. Köprünün yapılmaması için de hiçbir engel kalmadı, Güngör’e nasip olacak.

Ayrıca kent içine iki tane köprülü kavşağın daha yapılacağını belirtmesi trafiğe bir neşter vuracak. Bu arada şehir içindeki ulaşımla ilgili oluşturacakları sistemi ise trafik master planına göre yapacaklarını, nüfus ve yolcu yoğunluğuna göre hangi sistem daha rantbl ise ona göre çalışma yapacaklarını belirtti.

Bilindiği üzere Türkiye’nin ilk millet bahçesi Kahramanmaraş’ta yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı da bu konuya ağırlık verince Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör her ilçeye bir millet bahçesi ve millet konağı yapılacağını belirtti.

Güngör’ün unuttuğu ya da gündemine almadığı projeler de vardı. Son yıllarda artan turizm hamlesine teleferik bence entegre bir tesis olacak. Güngör teleferikten söz etmedi, Klavuzlu’daki yapay plajdan söz etmedi. Gıda OSB ve Elbistan Bölgesine devasa çiftliklerin kurulmasını sağlayacak Hayvan OSB’nin yerlerini de gündeme getirmedi. Bu projeler rafa mı kalktı yoksa unutuldu mu ileriki günlerde göreceğiz.

Projelerinin büyük bir çoğunluğu sosyal yaşama dokunacak projelerden oluşurken, asgari ücretliler için toplu konut projelerinin olmayışı da ayrıca önemli bir konuydu.

Proje tanıtım toplantısında MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan’ın konuşması çok önemliydi. Bugün MHP’nin seçim arabasının üzerinde Hayrettin Güngör ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının olması kentteki bazı tabuların yıkılmasına neden oldu. Ayrıca MHP’li Doğan’ın “Bizim için Adana’da MHP Adayı Hüseyin Sözlü neyi ifade ediyorsa, Kahramanmaraş’ta Hayrettin Güngör’de aynı şeyi ifade ediyor” söylemi MHP’lilerin de Ak Partiye gönül rahatlığı içinde oy vereceğini gösteriyor.

Güngör’ün mesajlarına dönelim. Konuşmasının üç dört yerinde şeffaflığı ön planda tuttu. Başkan Erkoç gibi belediyenin 1 Kuruşunu başkalarına peşkeş çekmeyeceğine canı gönülden inanıyorum. Bazılarının serbestçe oynatmak istediği atların da başına elinin tersiyle vuracağına inanıyorum. Kişiye göre imar planı yapılmayacağını söylemesi, her şeyin hukuk ve kurallar çerçevesinde yapılacağını belirtmesi, Erkoç döneminde nemalanamayan bazı isimlerin bu dönemde de nemalanamayacağını zannediyorum.

Bakıp göreceğiz, dede korkutların tesiri altında mı kalacak, Erkoç gibi hak ve hukuktan yana tavır alarak milletin emanetine sahip mi çıkacak.