Hemen konuya bodoslama dalayım;

Önceki gün Milletvekilimiz Ahmet Özdemir’i Panorama müzesinde canlı yayınımıza konuk ettik.

Şehrimizin sorunları ile ilgili Milletvekilimize gazeteci arkadaşlarla birlikte sorular sorduk.

Milyonlarca lira para harcanarak terminal binası tamamlanan pisti ise bir türlü verimli çalışmayan havaalanımız kentimizin en önemli sorunlarından biriydi.

Bu sorunu da Batı Kipaş Kâğıt Fabrikasının açılışı için gittiğimiz Aydın dönüşünde iliklerimize kadar yaşadık.

Kipaş Grubu Aydın için özel bir uçak tutmuş ve Kahramanmaraş havaalanından İzmir’e oradan da karayoluyla Söke’ye geçmiştik.

Dönüşte önce Hanefi Öksüz ağabey sonra da Ahmet Özdemir birlik ve beraberlik açısından uçakta mükemmel birer konuşma yapmıştı.

Fakat o tarihi gün Pilot’un ‘GPS sisteminden sinyal alamıyoruz ve Gaziantep’e gidiyoruz’ anonsuyla soğuk rüzgârlara bırakmıştı.

Yaklaşık 4 haftada mükemmel olaylar gerçekleşti.

Bu memlekete okul, hastane, cami, burs vb alanlarda sayısız ve duyulmayan hayır yapan Hanefi Öksüz’ün Milletvekili Özdemir’e yaptığı teklif havaalanı sorunun bir an önce çözülmesine neden oldu.

Bir iş adamı o ilin kaderini değiştirebilir mi?

Evet, bir iş adamı o ilin kaderini yaptığı yatırımlarla, yaptığı yardımlarla, yaptığı dokunuşlarla ve yerindeki hamlelerle değiştirebilir.

Kentin gururu, ülkenin ekonomi lokomotifi, Türkiye’nin en güçlü holdinglerinden biri olan istihdam deposu Kipaş Holding’in yönetim kurulu başkanı Hanefi Öksüz’ün havaalanı sorunun çözümündeki kritik hamlesini Milletvekilimiz Ahmet Özdemir şöyle anlattı; “Hatırlarsanız Batı Kipaş Kağıt Fabrikasının açılış töreni için Aydın’a gitmiştik. Geri dönüşte de pilot GPS sisteminden sinyal alamadığını söylemiş ve Gaziantep’e yönlendirmişti. Gaziantep’e indikten sonra Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz beni arayarak, ILS cihazı havaalanımıza neden takılmadığını sordu. Bende ulaştırma bakanlığımızın ILS cihazının Kahramanmaraş havaalanı için rantbl olmadığını düşündüğü için takılmadığını söyledim. Sayın Öksüz’de ‘Ulaştırma Bakanımızla görüşün, ben ILS cihazının parasını vereceğim. Çalışmazsa da bunu göze alıyorum, parasını biz verdiğimiz için sorun da olmayacağını düşünüyorum.” Dedi. Bende Ulaştırma Bakanımıza giderek, “Sayın Bakanım biz bu ILS Cihazını istiyoruz, parasını da vermeye hazırız” dedim. Bakanımızda biz bakanlık olarak kuralım o zaman dedi” şuan kuruluyor” demişti.

Sayın Öksüz; ‘Bu işletmeler Öksüz ve Gümüşer Ailelerinin değil Kahramanmaraş’ın öz malı, bu işletmeler Kahramanmaraş için, Türkiye için üretiyor” sözünü boşuna söylemediğini en kritik durumda gösterdi.

Kahramanmaraş için en küçük hava muhalefetinde Gaziantep’e yönlendirilen uçakların kendi iline inmesini kolaylaştırmak için milyonlarca lira değerindeki ILC cihazını cebinden almak için teklifte bulundu.

İşte sorunun kökünden çözümünü yapacak altın teklif buydu.

Bakanlık teklife teşekkür etti ve Bakan Adil Karaismailoğlu talimat vererek bakanlık bütçesinden kurulmasını emretti.

Yani bir işadamı kentin en büyük sorunların birini sırf hemşerileri zorluk çekmesin diye cebinden milyonlarca lira bu kente veriyorsa bunun ayakta alkışlanması gerektiğini düşünüyorum.

Kritik süreçte kritik teklif kentin en büyük sorunlarından birinin çözülmesine neden oluyorsa ağabeyliğin bu olduğuna inanıyorum.

Bu hareket sadece ILC cihazı için düşünmeyin, kente en kritik süreçte arkamızda büyük bir dağ olduğunu ve kritik süreçlerde kritik hamleler yapılacağını da asla unutmayın.

Allah yollarını açık eylesin….