Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş 7. olağan kongresinde konuşan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “Hiçbir zaman makam ve mevki heveslisi olmadık” dedi.
Onikişubat Stadyumunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre sürücü selamlama konuşmalarıyla devam etti. 
Kongrede ilk olarak AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, söz aldı. Hiçbir zaman makam ve mevki heveslisi olmadığını kaydeden Debgici, “Saygıdeğer delegelerimizin oyları hep Cumhurbaşkanımızın ve genel merkezimizin olurlarıyla görevi aldığımız günden bugüne teşkilatta görev alan kardeşlerimizle gecemizi gündüzümüze katarak bu günlere ulaştık. Bütün dönemlerde en fedakar teşkilat mensuplarımıza de samimiyetle gayretle çalışmalarda yer aldık. Sorumluluk yüklendiğimiz bütün zamanlarda, genel merkezimiz milletvekillerimiz, belediyelerimiz ve tüm teşkilatlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde çıkan sonuca göre hareket etmeye özen gösterdik. Amansız ve fakatsız bu ikinci planımız, bir planımız olmadan bildiğimiz ve gördüğümüz doğruların her zaman savunucusu olduk. Hiçbir zaman makam ve mevki heveslisi olmadık. Her zaman gayemiz her şeyin en iyisine layık olan aziz milletimize hizmetkar olmak. Doğup büyüdüğümüz nimetlerinden istifade ettiğimiz Kahramanmaraş’ımız için çalışmak oldu. Ama uzun ince bir yolda yürüyoruz ben parti teşkilatlarımızda görev almaya başladığımız ilk yıllardan buyana 19 yılı aşkın zamandan bu yana partimizin her kademesinde görev alan bir kardeşinizim. İnşallah bugün burada bayrağı bir başka kardeşimize devrederken yaptığımız görevin ve çalışmaların her ne kadar değerli olduğunun farkına varan bir kardeşiniz olarak bu görevi teslim edeceğiz. İnançlı ve imanlı nesillerin bu memlekete hizmet edebilmesi için ömrünü adamış bir ailenin üyesi olarak bu bayrağı inşallah devredeceğim. Ailemden ve milletinden aldığımız azimle çocukluğumuzdan buyana hep nerede durduğumuza değil davaya iğne kadar hizmet edebildiğimize bakarak çalışma gayretinde olduk. İnşallah bundan sonraki süreçte böyle olacaktır” dedi.