2001 yılında Kurucu İl Başkanı Rıfat Bülbül’le başlayan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığındaki yarış aralıksız devam ediyor. Ak Parti İl Başkanlığında kongre ve atama ile şuana kadar 9 il başkanı görev alırken, 10’uncu isim ise merak konusu oldu.

24 Şubat 2018 tarihinde kongreye saatler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aday gösterilen Ömer Oruç Bilal Debgici, geçtiğimiz hafta içerisinde Ak Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’le görüşmüş ve ardından aday olmayacağını açıklamıştı.

Debgici’nin aday olmayacağını açıklamasının hemen ertesinde Ak Parti Ana Kademe, eski milletvekilleri, eski il başkanları ve belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri aday olarak ismi geçen 7 il başkan adayına oy kullanmıştı. Akabinde ise Ak Parti Akdeniz Bölge Koordinatörleri Kasım Bostan ve Âlim Tunç ile Kahramanmaraş İl Koordinatörü Muhammed Abdullah Özer Kahramanmaraş’ta İl Başkanlığında ismi geçen Ak Parti Onikişubat eski İlçe Başkanı Fırat Görgel, İl Başkan Yardımcıları Hakan Dereli, Hanifi Coşkun Ağdur, Ender Papuçcu, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve eski Belediye Meclis Üyesi Ahmet Demirkol’la Parti binasında bir araya gelerek sorular sordu.

Koordinatör Milletvekili Muhammed Abdullah Özer kendi görüşünü de yazarak dosyayı Ak Parti Teşkilat Başkanlığına teslim etti. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin de görüş bildirdiği İl başkanlığı dosyasında, hangi ismin öne çıktığı sır gibi saklanırken, 3 kişinin isminin olduğu dosya Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

TERS KÖŞE OLABİLİR

Hatırlanacağı üzere Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı iken 24 Kasım 2013 yılında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması nedeniyle görevinden istifa eden Fatih Mehmet Erkoç’un yerine Metin Doğan atanmıştı. Doğan’ın MYK Üyeliğine seçilmesinin ardından Ahmet Güngör İl Başkanlığına kısa bir vekalet etmiş ve İl Başkanlığı için Ahmet Güngör, Ömer Oruç Bilal Debgici ve Fırat Görgel’in isimleri Genel Merkeze bildirilirken, 24 Aralık 2015 tarihinde Ahmet Özdemir sürpriz bir şekilde Ak Parti İl Başkanı olarak atanmıştı.

İSMİ GEÇMEYEN BİRİ DE GELEBİLİR

24 Şubat Kongresinde de herkes Ak Parti İl Başkanı olarak Ahmet Özdemir’i beklerken, kongreye saatler kala Ömer Oruç Bilal Debgici’nin ismi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından deklare edilmiş ve Debgici 2018’deki 6’ıncı olağan kongrede il başkanı olarak tek liste ile seçilmişti.

Mevcut milletvekilleri ve eski milletvekilleri arasında en şanslı isim, Partide gençlik kolları, Onikişubat İlçe Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinden bulunan Av. Fırat Görgel’in ismi telaffuz edilirken, ismi geçen 7 isimden hiç birinin de il başkanlığına getirilmemesi olasılığı da göz ardı edilmiyor. Ak Partinin şuana kadar gerçekleşen kongrelerinde, kongre öncesi hiçbir isim telaffuz etmezken, Görgel’in isminin bizzat edilmesi ise kafa karışıklığına neden oluyor. Ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kesin kanaat getirdiği ya da üstte Görgel’in ismi dolaşırken, altta da başka bir isim üzerinde çalışılıyor olabilir düşüncesi ortaya çıkıyor.

GÖZLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DA

Kahramanmaraş’ın her seçimde en çok oy veren ilk 3 ilden biri olması ve bu geleneğini devam ettirmesi; Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı ve İl Başkanlığına getirilen isimlerin vatandaşın istediği isimlerden öte parti tarafından belirlenmesi olarak görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün İstanbul’daki kaybedilen bölgelerdeki 20 ilçe başkanının üzerini çizmesi, teşkilat yönetimi için daha hassas davrandığı yorumları yapılırken, Kahramanmaraş için ise yönlendirme yapılmadan hangi ismi düşündüğü merak konusu oldu.