Şehit cenazesine katılmak, bir dizi ziyaret ve toplantı yapmak üzere İyi Parti Milletvekillerinden oluşan bir heyetle Kahramanmaraş’a gelen TBMM İyi Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ziyaretlerinin ilk gününde partisinin il başkanlığı binasında konuştu.

Konuşmasının başında Gara şehitlerine rahmet dileyerek başlayan Tatlıoğlu, geçen yıl Şubat ayında Rus kuvvetlerinin Suriye’de 36 güvenlik görevlimizi şehit ettiğini öne sürdü. O gün şehitlerin kanı yerde kalmayacak denildiğini ve hala takipçisi olduklarını da hatırlatan TBMM İyi Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu;  “1 sene sonra da yüreğimiz 13 vatan evladının şehitlik haberiyle yanmıştır. Ve bütün bunlara baktığımızda elbette ki Türk milleti ve Türk milleti adına bizlerin bunların takipçisi olması boynumuzun borcudur. Burada ‘sivil vatandaşlarımızı kaybettik’ açıklamasıyla duyurulan acı olay, bir ciddiyet problemini de ortaya koymuştur.” Dedi.

İyi Parti olarak tüm il ve ilçeleri dolaştıklarını, vatandaşlarla bir araya geldiklerini hatırlatan Prof. Dr. Tatlıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “insanlarımıza ulaşmak, onlarla günü paylaşmak ve sorunlarını ve yaşamlarını siyasete aktarmak istiyoruz. Türkiye’de çok uzun süredir gündüz şehirlerimizde yaşananlarla, akşam medyada konuşulanlar arasında hiçbir irtibat yok. Sanki bu şehrin sokaklarında işsiz üniversiteler, giderini karşılama sıkıntısı olan esnaf, geçimini sağlama sıkıntısında olan emekli, işçi, memur, fabrikasını çalıştırıp çalıştıramama sıkıntısı yaşayan işveren yok. Ama sarayda oligarşik yapı, mutlu bir azınlık ve gerçekten haketmediği tarihi bir fakirlik bir içerisinde Türkiye. Türkiye hak ettiği bir yerde değil, sadece ekonomide değil adaletin kıt mal olduğu bir Türkiye’deyiz. Liyakatin sadece sözlerinizin arasında kalan kelimeden başka bir anlam ifade etmediği Türkiye’deyiz. Dolayısıyla gençlerimizin yüzde 78’inin bu ülkede yaşama arzusunu kaybettiği bir acıyla karşı karşıyayız. Ama bunları konuşmayan bir Türkiye’deyiz. Konuşmayan toplumlar sorunlarını çözemez diyoruz, konuşursak çözeriz. Kahramanmaraş’ta gelişimizin nedenlerinden de biri bu, bu konuyu Kahramanmaraş’ta yaşayanlardan dinlemek istiyoruz.” dedi.

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel’de yaptığı selamlama konuşmasında Kahramanmaraşlı şehit Uzman Çavuş Hüseyin Sarı’nın 2015 yılında kaçırıldığından haberlerinin olduğunu belirterek o günlerde de bulunması için çok mücadele verdiklerini hatırlattı. Başkan Çabulel, İyi Partili heyetin iki gün boyunca Kahramanmaraş’ta kalacağını ve esnaf ziyaretleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret edeceklerini dile getirdi.

Toplantıya; TBMM İyi Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun yanı sıra, İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergün, İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof Dr. Ümit Özlale ve İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan Üz katıldı.