Pazarcık Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin yeni binasının açılışında konuşan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Geçmişte ne olursa olsun, gelecekte çocuklarımızı birbirine düşürmelerine izin vermeyeceğiz. CHP’lisiyle, AK Partilisiyle, Alevisiyle-Sünnisiyle, Kürdüyle Türküyle birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı veriyoruz. Kim ki komşusunu Alevi diye düşman belliyorsa o bizden değildir. Düşmanlar çatlasın, artık bu ülkenin çocuklarını birbirlerine kırdıramayacaklar. Biriz, beraberiz, bizim üzerimizde oyun oynamasınlar” dedi.

Yıllardır Pazarcık’ta atıl halde duran ve kullanılmayan bina, Pazarcık Belediye Meclisi’nde alınan karar sonrasında Pazarcık Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’ne devredildi. İlçede faaliyet gösteren  Esnaf ve Sanatkar Odaları’nın hem bir arada olmasının hem de atıl haldeki binanın ilçeye yakışır hale gelmesinin amaçlandığı proje başarıyla tamamlandı. Pazarcık Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin yeni binasının açılışı TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, ilçe halkı ve çok sayıda esnaf ve sanatkarların katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye selamlama konuşmasını yapmak üzere Pazarcık Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Kemal Salim geldi. Salim, Pazarcık Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin yeni binasının bütün detaylarını katılımcılara anlattı.

“ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR”

Salim’in ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, “Atalarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Onların yüzyıllar öncesinde söylediği sözler bizlere hala yol gösteriyor, yolumuza ışık tutuyor. Aslan yatağından belli olur sözüyle yola çıkıp bu güzel mekanı Pazarcık’a, Pazarcıklı esnaf ve sanatkarlarımıza kazandıran başta Belediye Başkanımız İbrahim Yılmazcan olmak üzere, Esnaf Odası Başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu binanın hayırlara ve hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“PAZARCIK’TA İÇ BARIŞ VE TOPLUMSAL UZLAŞMAYA DA KATKI SAĞLIYORUZ”

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ise birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Birlikte belediyecilik, birlikte yönetim anlayışıyla görevimize aşkla, şevkle, huzurla ve muhabbetle devam ediyoruz. Barışın, hoşgörünün, tevazunun, birlikte yaşamanın merkezi Pazarcık’tan sesleniyorum. Pazarcık’ta huzur var, barış var, sevgi var, muhabbet var. Bir gün makamda otururken, çok kıymetli Pazarcık Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Kemal Salim bize bir taleple geldi, yıllardır Pazarcık’ta metruk bir bina var, hatta Hükümet Binası’nın yanında görüntü kirliliği veriyor dedi. Başkanımızı meclis toplantısına çağırdım, belediye meclis üyelerine sunum yaptı ve oy birliğiyle kabul ettik. Kemal Salim’e ve yönetimine ilçemize güzel bir bina kazandırdığı için şükranlarımızı sunuyorum. Biz bu tür yatırımların yanı sıra milletvekillerimiz ve kaymakamımız önderliğinde Pazarcık’ta iç barış ve toplumsal uzlaşmaya da katkı sağlıyoruz. Pazarcık’ı seviyorum, bu duygu ve düşüncelerle hizmet binamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“SEÇİMDEN SONRA HİZMET BAŞLAR”

Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak birlik ve beraberlik içerisinde hizmet ettiklerini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Pazarcık Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ortaklaşa düzenlediği çalışma ile böylesine izbe bir yerin bu hale getirilmesi büyük bir mutluluktur. Hem belediye başkanımızı, hem meclis üyelerimizi hem de oda başkanımızı ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Siyasette yarış seçim zamanında olur, seçim seçimde kalır, meydanda kalır. Seçimden sonra hizmet başlar, bu şiarla ve anlayışla memleketimize hizmet etmeye, muhalefet partisinin milletvekili olarak iktidara destek olmaya, onları uyandırmaya ve uyarmaya çalışıyorum. Bu doğrultuda Başkanımız Celalettin Güvenç ile aynı komisyondayız ve kendisi de bizim komisyonumuzun başkanıdır. Kahramanmaraş Milletvekili olarak komisyon başkanı olması da bizim için büyük bir keyiftir. Keşke bir de Kahramanmaraşlı bakanımız olsaydı diye bekliyoruz ama İnşallah önümüzdeki dönemde bunlarda gerçekleşir. Celalettin Güvenç ve diğer milletvekillerimizle birlikte, el ele, omuz omuza seçim olmadan, seçimsiz bir dönemde hizmet etmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz iki hafta önce muhtarlar toplantımızı yapmıştık, İnşallah bir gün Celalettin beyle geliriz Pazarcığa, hep beraber sorunlarınızı dinleriz demiştim. Başkanımdan da bunun sözünü aldık diye umut ediyorum. Biz Pazarcık’ın, özellikle mahallerin ve köylerin sorunlarını dinleriz çünkü buralarda hala maalesef yol sorunları var. İnşallah bunları da Celalettin beyle, belediye başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte el ele vererek çözeriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“BİRLİKTE ÇALIŞMANIN MEYVESİNİ BURADA GÖRDÜK”

Pazarcık’a yakışmayan atıl haldeki binanın modern bir görünüme kavuşmasının sevindirici olduğunu kaydeden TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise, “Belediye meclisimize, belediye başkanımıza ve esnaf odaları başkanımız Kemal Beye teşekkür ediyorum. Birlikte iş nasıl yapılır, bunu burada gösteriyorlar. Belediye Meclisi karar alıyor, ondan önce esnaf odası başkanımız projeyi düşünüyor, gerçekten de çocukluğumuzdan beri gördüğümüz ve Pazarcık’a yakışmayan bu bina bu hale geliyor. Ne güzel bir örnek oldu beraber çalışmanın bir ürünü olarak. Bize de bu keyifli anı yaşattılar, bir araya gelmemize vesile oldular. Ali Öztunç çok naif bir konuşma yaptı, incitmedi, üzmedi. Siyaset bir hizmet yarışıdır, olması gereken de budur. Başta Türkiye yok, hepimiz iktidarıyla, muhalefetiyle çocuklarımıza daha güçlü, daha büyük, daha yaşanabilir, daha barış içinde yaşayan bir Türkiye bırakmak idealimiz var. İnşallah bizden sonraki nesiller bu işi bizden daha iyi yaparlar. Pasaportu dünyanın her yerinde saygı gören lider bir ülkede yaşarlar. Bütün amacımız bu ve bizim nesillerin çektiği acı ve sıkıntıları İnşallah onlar çekmez diye her yerde ifade ediyorum” dedi.

“BİZ BU KARANLIK YÜZLERİ BİLİRİZ”

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de Alevi bir vatandaşın evine işaretler konulmasına tepki gösteren Güvenç, ortalığı karıştıran karanlık güçlere fırsat vermeyeceklerini belirterek, “Geçen hafta yine karanlık güçler bir provokasyon yaptılar, İzmir’de gittiler bir Alevi kardeşimizin evine işaret koydular. Ortalığı karıştırma adına yeni bir adım attılar. Biz bu karanlık yüzleri biliriz. Pazarcık olarak, Maraş olarak çok iyi biliriz. Türkiye artık çok iyi biliyor bu işleri. Amaç cambaza bak deyip bu ülkeyi birbirine düşürüp istikrarı bozmaktır. Yokluğu, yoksulluğu bizim insanımıza ebediyen bırakmaktır. Hamdolsun bu oyunlara gelmiyoruz. Pazarcık meydanından belediye başkanımız ve sayın Öztunç’la hepimiz birlikte haykırıyoruz. Biz kardeşiz, biz beraberiz. Biz 82 milyon Aleviyiz, biz 82 milyon Sünniyiz, 82 milyon Kürt’üz, biz 82 milyon Türk’üz. Bu ülkenin geleceğini kurtarmanın yolu, 82 milyonu kardeş olarak görmekten geçiyor. Aynı gözle görmekten geçiyor. Biz bu yola sevdalıyız, bunun için çabalıyoruz ve çabalamaya da devam edeceğiz. Allah’a hamdolsun 17-18 yıldır bu karanlık güçler bu ülkede yeni bir Maraş Olayı tezgahlayamayacaklar, Sivas Olayı tezgahlayamadılar, Çorum Olayı tezgahlayamadılar, Pazarcık Olayı tezgahlayamadılar. 1976’da biz lise sondayken şu küçük ilçemizde milletin evlerini taşlattılar, Alevi Sünni diye 3 gün sıkıntı çıkardılar. Vatandaş kaybettik, acı bıraktılar bize. Bundan sonra bunları yaşatmayacağız” ifadelerini kullandı.

“BİRİZ, BERABERİZ, BİZİM ÜZERİMİZDE OYUN OYNAMASINLAR”

Türkiye’de insanların birbirine düşürülmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Güvenç, “Bu inancımız, bu bilincimiz, bu ruhumuz, bu anlayışımız var bizim artık. Geçmişte ne olursa olsun, gelecekte çocuklarımızın birbirine düşmesine izin vermeyeceğiz. Düşürmelerine izin vermeyeceğiz. CHP’lisiyle, AK Partilisiyle, Alevisiyle-Sünnisiyle, Kürdüyle Türküyle, bu güzel tesisin açılışının yapıldığı şuanda bunlardan daha önemli olan konu budur. Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajıdır. Kim ki komşusunu Alevi diye düşman belliyorsa o bizden değildir. O bu ülkeyi sevmiyordur. Kim ki komşusu Sünni Türk diye düşman belletiyorsa çocuklarına o bizden değildir. O bizim ülkemizi sevmiyordur. Az önce Cemevi’ndeydik, biraz sonra camiye gideriz, ondan CHP’ye gideriz, sonrasında AK Parti’ye gider çayımızı içeriz. Düşmanlar çatlasın, artık bu ülkenin çocuklarını birbirlerine kırdıramayacaklar. Biriz, beraberiz, bizim üzerimizde oyun oynamasınlar. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” açıklamalarında bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından Pazarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin yeni binasının açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılar binayı gezdikten sonra, vatandaşlarla sohbet etti.