Temeli 2007 yılında atıldıktan sonra her geçen yıl proje değişikliğine gidilerek Türkiye’nin standardı yüksek en kaliteli yollardan biri haline gelen Kahramanmaraş-Göksun yolunun 2019 yılında bitirilmesi sözü verilmişti.

2007 yılında mevcut yolun yanına bir şerit daha yapılarak hizmete açılması planlanan Kahramanmaraş-Göksun karayolunda 2011 yılında ulaştırma çalıştayı çerçevesinde Kahramanmaraş’ı ziyaret eden dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 2012 yılında tekrar geldiği Kahramanmaraş’ta Göksun tünellerinin temelini atmış ve kısa sürede bitirilmesi için firmadan söz almıştı.

2011’de yapılan genel seçimler nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk bu kez Ulaştırma Bakanı unvanıyla Kahramanmaraş’a gelerek Göksun-Kahramanmaraş yolunda incelemelerde bulundu. Ziyaretinde Tekir’e ilk giriş viraj ve rampasını Döngel Köyü bölgesinden iki tünel açılmak suretiyle yapılması fikrine sıcak bakarak yolun güzergahını yolun geçtiği vadinin kuzey tarafına almıştı.

Seçimlerin ardından tekrar Ulaştırma Bakanlığına gelen Binali Yıldırım yine çalıştay çerçevesinde Kahramanmaraş’ı ziyaret etmiş, Hasancıklı Köprüsü ile Fırnız arasındaki 5 tünelin yapım işini onaylamıştı.

Binali Yıldırım’ın ardından 2 yıl ulaştırma bakanlığı yapan Lütfi Elvan ise yine ulaştırma çalıştayı çerçevesinde tünel çalışmalarını yerinde incelemiş, çalışmaların devam etmesi için destek vereceğini söylemişti.

Başkanlık sisteminden önceki son ulaştırma bakanı Ahmet Arslan’da Kahramanmaraş’ı ziyaret ederek tünel çalışmalarını yerinde incelemişti.

2012 yılında temelini attığı Göksun yolunun 2014 yılında ilk trafiğe açılacak müjdesini dönemin ulaştırma bakanı Binali Yıldırım vermişti. Ardından ise göreve dönemin gelen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Kahramanmaraş ziyaretinde yolun 2016’da açılacağı sözünü vermişti.

Lütfi Elvan’ın ziyaretinin ardından kabine de değişikliğe gidilirken projede de değişiklik oldu. Hasancıklı köprüsü ile Fırnız’a kadar olan bölümde 5 tünel 2 viyadükle projelendirildi.

Başkanlık sisteminin ardından Ulaştırma Bakanı olarak göreve gelen Karayolları eski Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan bakan ünvanıyla Kahramanmaraş’a gelmedi. Kentteki çalışmaların tümünden haberdar olan Bakan Turhan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünün yerine getirilmesi için şuana kadar söz konusu yolla ilgili ne kadar çaba sarf ettiği merak konusu oldu.