Üzücü olay, 04/04/2020 Merkez Onikişubat İlçesi Binevler Mahallesinde meydana geldi. Türkoglu İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Yakup Karaca, İl merkezinde alışveriş yaptıktan sonra şahsi aracına binmek üzere iken yoldan seyreden bir başka aracın kendisine çarpması neticesi ağır yaralandı. Karaca'ya çarpan araç sürücüsünün hatalı şerit değiştirdiği, hız sınırını fazlasıyla aştığı ve dikkatsizce hareket ettiği belirlendi. Kazaya sebep olan araç sürücüsü İ.G. gözaltına alındı. Olay sonrası Kahramanaraş Tıp fakültesine kaldırılan Karaca ise ,yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.


Merhumun cenazesi 05/04/2020 günü Sayın İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Mesai Arkadaşları ve Sevdiklerinin katılımı ile Tıp Fakültesi Hastanesi  bahçesinden memlekete İskenderun'a dualarla uğurlandı. 
1970 yılında İskenderun da dünyaya gelen Polis Memuru Yakup Karaca, sırasıyla Ankara ve Kahramanmaraş illerinde çalıştı. Son olarak Türkoğlu ilce Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliğinde görevli olan Yakup Karaca, faili meçhul birçok vakanın aydınlatılmasında büyük başarılar elde etti. 
Görevinde disiplinli, titiz ve başarılı olmasıyla herkesin takdir ettiği bir Polis Memuruydu. Vefatı teşkilatında ve Vatandaşlarda derin bir üzüntü ile karşılanan Polis Memuru Yakup Karaca, Evli ve 3 çocuk babasıydı.
Merhuma Allahtan Rahmet, Sevenlerine Sabırlar Dileriz.
Mekanı Cennet Olsun.