KAHRAMANMARAŞ'ta Halil Küpeli'yi (30) bıçaklayarak öldüren Mehmet Purtaş (23)  hakkında kasten öldürme suçundan dava açıldı. Cumhuriyet savcısının haksız tahrik indirimi yapılarak 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istediği davanın iddianamesinde, Purtaş'ın, Küpeli'den  50 lira borç aldığı, Küpeli'nin borcunun istemesi üzerine çıkan tartışmada zanlı tarafından öldürüldüğü belirtildi.


Olay, 5 Eylül'de merkez Dulkadiroğlu ilçesinin İsmetpaşa Mahallesi Öğretmenler Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Halil Küpeli ile Mehmet Purtaş, alacak verecek meselesi nedeniyle kavga etti. Purtaş, kavga sırasında Halil Küpeli'yi göğsünden bıçaklayıp kaçtı. Küpeli, ambulansla götürüldüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybederken, olay yerinden kaçan Mehmet Purtaş ise kısa sürede polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanmamak için kıyafetini değiştirdiği ortaya çıkan Mehmet Purtaş, sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.


Cinayetle ilgili Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada suçunu itiraf eden Mehmet Purtaş, ifadesinde Halil Küpeli ile olaydan 1 ay önce tanıştıklarını ve ölümle biten kavganın, 50 lira borç yüzünden çıktığını söyledi. Olay gecesi alkollü olduğunu belirten Purtaş, "1 ay önce kendisinden 50 lira borç para almıştı. Olay gecesi eve giderken Halil karşıma çıktı, 'Borcun 300 lira oldu' deyip önce elime vurdu sonra küfredip beni darp etmeye başladı. Kendi savunmak için bıçakla Halil'e karşı hamle yaptım ve kendisine isabet ettiğini fark ettim. Daha sonra olay yerinden uzaklaştım ve yolda yabancı uyruklu biriyle tişörtümü değiştirdim" dedi.


Olayı gören Y.O. ise, Hal,l Küpeli'nin, Mehmet Purtaş'a defalarca yumuk attığını, kavgayı ayırmak için çok uğraştığını ancak bir an arkasına döndüğünde bıçaklanmanın yaşandığını söyledi.
Soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı Halik Küpeli hakkında kasten öldürme suçundan iddianame hazırladı. Kahramanmaraş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Halil Küpeli'nin, Mehmet Purtaş'a defalarca yumuk atıp küfrederek zanlıyı hiddetlendirdiği, zanlının haksız tahrik altında Küpeli'yi bıçaklayarak öldürdüğü belirtilerek, haksız tahrik indirimi uygulanıp müebbet hapis yerine 18 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istedi.