Milletvekilleri Özdemir ve Sezal, Kahramanmaraş’ta yapımı devam eden ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verirken, yerel basına da Kahramanmaraş’ın gelişmesinde önemli konuları gündeme getirdikleri için teşekkür etti. Gazeteciler ise yerel basının gündeme getirdiği konuları takip ederek sonuç elde ettikleri için milletvekillerine teşekkür etti.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, ''Bu toplantının en önemli hasılasına dair şunu söyleyebilirim ki; 'Kahramanmaraş’ta basın görevini yürüten, basın mensubu arkadaşlarımızın şehrin sorunlarına ne kadar duyarlı olduğunu ve bu şehrin de ileri gitmesi için bizi ne kadar doğru yönde yönlendirdikleri gerçeği bugün ortaya çıktı. Çünkü bir çok konu konuştuk, basının gündeme getirdiği ve bizim aslında adım attığımız konulardı. Bu anlamda bugün kıymetli bir gün oldu'' dedi.

''Bize düşen sorumlulukların gereğini yapacağız''

Ülke genelinde basın bir konuda bir yerleri yaralar ve o yara üstüne de siyasiler bir şeyler üretir diyen Özdemir, ''Bizde öyle olmuyor. Bizde basın toplumun sorunlarını, siyasetçiye güzel bir ifadeyle anlatmış, siyasetçi de bu sorunların gereğini yerine getirebilmek için çaba sarf etmiş. Yaptığımız konuşmalardan bunu anladık. Bu anlamda böyle basın mensubu arkadaşlarla çalışıyor olmaktan son derece memnunuz. Eleştirinin sınırlarının oldukça makul ölçülerde kaldığı ve beklentilerin de çok makul ölçülerde kaldığı bir ortamdı. Basın mensuplarımızın tabi ki bazı şahsi beklentileri de vardı. Basının daha iyi hizmet verebilmesi anlamında. Siyasetçilere düşen bazı sorumlulukları bize söylediler. Bizler de gereğini yapacağız. Teşekkürler“ ifadelerini kullandı.

Gazeteci arkadaşlarımızla birlikte bir araya gelme planımız vardı diyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, ''Ankara’da yasama faaliyetleri devam ettiği zamanlarda bunu istediğimiz sıklıkla yapamıyoruz. Ama meclis Ekim'e kadar tatil. Kahramanmaraş’ta bulunduğumuz bu süre içerisinde tüm gazeteci kardeşlerimizi de ifade ettim, her zaman istişare etmeye açığız. Kahramanmaraş’ın sorunlarını konuşmaya, birlikte çözüm yolları aramaya açığız.Yaptığımız görüşmeleri kamuoyuna yansıtması açısından gazetecilerimize her zaman anlatmaya açığız'' dedi.

''Hep birlikte hizmet için çalışıyoruz''

Bu bağlamda güzel bir toplantı olduğunu ifade eden Sezal, ''Gazetecilerimiz, basın mensuplarımız kamuoyunda da gündeme gelen, akıllarına takılan sorularını sordular. Bizler de yaptığımız çalışmalardan, Kahramanmaraş’ımıza karşı hizmet etme konusunda iyi niyetli olduğumuzu muhalefet partisi millet vekilleri de dahil olmak üzere, bütün milletvekillerimizle birlik ve beraberlik içerisinde çalışma gayreti içerisinde olduğumuzu anlattık. Allah nasip ederse basın mensuplarımızla da daha sık bir araya gelmek istiyoruz. Çünkü şunu hep söylüyorum, Kahramanmaraş eğer ki hak ettiği yere gelecekse tüm kamuoyuyla, gazetecisiyle, basın mensubuyla milletvekiliyle, vatandaşıyla birlikte hep beraber güçlü olduğu zaman bu süreç çok daha hızlı ve etkili olacaktır. İnşallah bunu sağlamak amacıyla bizler açıklarız, kamuoyuna da basın mensuplarımız yansıtır. Birlik ve beraberlik içerisinde Kahramanmaraş’ı daha iyi yerlere taşıyacağımız bir gerçektir“ diye konuştu.

''Şehrin sorunları konuşuldu''

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Ali Eskalen ise programla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Gazeteci arkadaşlarımız ağırlıkla şehrin sorunlarıyla ilgili milletvekillerimizin bakanlarla yaptıkları sorunların ayrıntılarına değindiler. Bir de tabi ki basın mensuplarının daha iyi şartlarda hizmet üretebilmesi adına da kendi sorunlarımızı da aslında sayın vekillerimizle de paylaştık. Kendileri de sağ olsunlar oldukça sıcak ve ilgili davrandılar. Yakından ilgilendiler. Memnun kaldık. Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti olarak vekillerimize teşekkür ediyoruz. Az önce Ahmet Bey’in de söylediği gibi aslında vekillerin de gazetecilerin de tek bir hedefi var; Kahramanmaraş. Her iki tarafta aynı yönde ilerliyor, umarız güzel şeyler olacak'' dedi.