Yüksek Seçim Kurulu tarafından, oy kullanamayacakların ayağına götürülen seyyar sandıklar sabah 7’den sonra çalışmaya başladı. İlçede bulanan 22 kişinin ayağına gidecek olan sandıklarda oy kullanma işlemi gerçekleştiriliyor. Bir polis, sandık kurulu başkanı tarafından 8801-8802 numaralı sandıklar vatandaşın ayağına giderek oy kullanması sağlanıyor.

Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Doğukent mahallesinde oturan 87 yaşındaki yatalak Hacı Akkoyun, oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Devletin daim olmasını isteyen Akkoyun: “ Allah razı olsun ben bu hizmetten çok memnunum. 87 yaşındayım Osmanlı devleti yıkıldı yıkılalı böyle bir idareye rast gelmedim. Burada oy kullanmak benim için çok önemli” dedi.

Seyyar Sandık Başkanı ve Dulkadiroğlu Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Kadir Bozlak ise şunları dile getirdi: “Biz bu yapılacak olan yerel seçimlerde, yatalak durumda olan oyunu kullanamayacak durumda olan, hastaların hanelerine giderek oy kullanmasını sağlıyoruz. Birçoğu bizi güler yüzle karşılıyor. Yoksa oy kullanamayacak, yatalak durumdalar. Listemiz var. Dulkadiroğlu ilçesi olarak 2 tane sandık görevlimiz var bu şekilde. Tek tek gidiyoruz sandık kurulu başkanız ile. Biz böyle bir hizmetten memnunuz. 8801-8802 numaralı sandık. 11 kişinin oyu var”

Haber: Mustafa Kılınç