14 Mayıs’ta yapılması planlanan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) seçimlerine kısa bir süre kala Başkan Adayı Abdullah Kalın bir otelde sabah kahvaltısı düzenledi. Oldukça yoğun katılımın olduğu kahvaltıda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili ve Eski Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Oda Başkanı Arif Şen, muhasebecilerin sorunlarından bahsetti.

Kendisinin ve kendisinden önceki başkanlar döneminde bu sorunların olduğunu bu dönemde de yine sorunların devam ettiğini belirten Şen: “Mesleğimiz çok önemli. Olmaz ise olmaz mesleklerden bir tanesi. Bir iş yeri kurulurken, öncellikle sermaye, fabrika, işçiler olması gerekir. Bunların yanı sıra birde muhasebeci mutlaka şarttır. Muhasebecilik mesleği iş yeri kapatılıp açılırken de olması gereken mesleklerden. Ancak bazı sorunlarımız her nasılsa çözülme noktasında sıkıntı çekeriz” dedi

ÇÖZÜME KAVUŞMUYOR

Şen şöyle konuştu: “Bu kadar hizmet ederiz, her geçen günde artmaktadır sıkıntılarımız maalesef ilgili bakanlıklar ve kurumlar, bu faaliyetimizin kolaylaşması anlamında yeteri kadar çözüme kavuşturamamaktadır. Benim başkanlık dönemimde de benden önceki başkanların döneminde de bunlar dile getirildi. Başkanlıklara genel müdürlüklere iletildi. Hala bu şekilde yaşadığımız ve giderek artan konularımız var. Bunlar bizim başta tabi genel kurulumuz TÜBOKOM olması lazım.

SİZLERİN DESTEĞİ İLE GELDİM

Sizlerin desteği ile benim ismimi öne çıkardınız, onure ettiniz, iki dönem oda başkanlığı yaptım. Ondan önce yardımcılığını yaptım. Tabi yine sizleri temsilen mahalli seçimlerde müracaat etmiştik. Şu anda sizleri temsilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekiliyim. Layık oluruz. Sizleri temsil ettiğimi için iftihar duyuyorum. Benim yönetimde 8 arkadaşımız görev aldılar. Hepimiz özellikle meslektaşlarımızın emrindeyiz.

Seçimler şüphesiz bizleri temsil edecek olan yönetim kurulunu belirleyecektir. Mali Müşavirler Odası, diğer odalardan farklı bir konuda. 3568 ile ayrıcalığı vardır. Dönemsel olarak görev süreleri vardır. İki dönem yapıldıktan sonra, uzun süre ara veriliyordur. Seçilecek arkadaşlar mutlaka ki isabetli, faydalı olması gerekir. Bu bir yarıştır, diğer arkadaşlarda ekip olarak yola çıkmışlardır. Hepsi kardeşimizdir. Ama Abdullah Kalın kardeşimizin hizmet binasındaki emeği benden de fazla. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim”

Haber: Kanal 46