KSÜ Tıp Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. hemşirelik mesleğini icra edenlerin ve geleceğin hemşire adayları olan öğrencilerin Dünya Hemşireler Günü’nü kutlayan konuşmasına başlayan Rektör Can, hemşirelik mesleğinde meslek sevgisi ve hastalarla empati kurmanın öneminin altını çizdi.

Sağlık ve eğitimin birbirini tamamlayan, aynı ölçüde zor ve kutsal meslekler olduğunu belirten Rektör Can, sabır, özveri ve insan sevgisi gerektiren hemşirelik mesleğine gönül veren hemşirelerin sağlık alanında yürüttüğü çalışmalarının bütün takdirlerin üzerinde olduğunu ifade etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Tuncel ise bütün hemşirelerin Dünya Hemşireler Günü’nü tebrik ederek, öğrencilere meslek hayatları boyunca yenilikleri takip etmeleri ve mesleklerini sevmeleri tavsiyesinde bulundu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Kevser Işık da kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, Dünya Hemşireler Günü’nü kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından Sanko Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Arzu Tuna, “Milli Mücadele’den Bugüne Kadın ve Bakım” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi.

İlk eğitimli Türk kadın hemşire Safiye Hüseyin Elbi’nin meslek yaşamından anektodlar paylaşan Prof. Dr. Arzu Tuna, Milli Mücadele döneminden bugüne Türk kadınının yaralı ve hasta bakımı alanındaki çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konferans sunumunun ardından KSÜ Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Görüzoğlu tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi katılımcıların büyük beğenisini toplarken, Rektör Can da seslendirilen sanat müziği eserlerine eşlik etti.

Program kapsamında 4. Sınıf öğrencilerinin mesleki yemin törenleri gerçekleştirilirken, program fuaye alanında sunulan ikramların ardından son buldu.