Yaptığı başarılı çalışmalar ile Türkiye’nin önde gelen dondurma markası haline gelen Kervan Lezzet Grubu, çarşı şubesinde karın altında vatandaşlara salep ve dondurma ikram etti.

Burada bir açıklama yapan Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu: “Bu güzel halkla birlikte olmak bana çok ayrı bir mutluluk veriyor. Dün de Sayın Cumhurbaşkanımızı Kahramanmaraş'ta ağırladık Akşam da gönderdik” dedi

HALKIMIZLA BİRLİKTEYİZ

Kervancıoğlu şöyle konuştu: “Tabi ki Kahramanmaraş denince akla dondurması geliyor süt, salep şeker. Şu anda biz burada bunun doğallığını yaşıyoruz. Odun ateşinde salebimizi pişiriyoruz. Birazdan da bunu dondurmaya döndüreceğiz. Tabi bunun en güzel yanlışı halkımızla beraber olmak. Biz halkımızı çok seviyoruz. Halkımız için burada karın altında doğal bir ortamda salebimizi güzel bir şekilde pişiriyoruz. Birazdan halkımızla beraber salebimizi içmiş olacağız. Ben şunu söylüyorum. Kervan lezzet grubu olarak Alpedo olarak kendimizi Turizm elçisi olarak ilan ettik biz.

Halkımızla birlikte olmaktan ben çok mutluyum gururluyum. Her şeyi Kahramanmaraş için her şey halkımız için diyorum. Buradan da şunu söylemek istiyorum. Salep yapmak ekip işidir. Burada iyi bir ekip olduğu zaman, güçlü bir ekip olduğu zaman doğal bir salebi elde etmiş oluyoruz. Buna birazdan halkımızla beraber tatmış olacağız. Salep yapmak gerçekten hassas bir iş. Çünkü bunu karıştırmadığınız zaman topaklanır. Topaklandı zaman hiçbir işe yaramaz. Şimdi şu anda ustamız sütü salebi şekeri ile beraber karıştırdık birazdan içeceğiz Bunun sütü çok önemli. Salebi çok önemli. 100 TL'lik salep var. 800 TL'lik salep var. Bu ne demektir? Bu salep içtiğin zaman okul hissetmen gerekiyor. Tabii bunun farklı özellikleri de var. Bu mevsimde bu salep içtiği zaman insana vitamin vermiş oluyor. Ben gerçekten bu doğal sahibi Kahramanmaraş'ta halkımızı tavsiye ediyorum. Bu doğal bir ürün süt salep şeker başka bir katkı maddesi yok.

Salep İşin özü salep bu saatte bir topluyorsun topladıktan sonra da Pişiriyorsun. Salebi ipe diziyorsun.

üzüyorsun ve bu şekilde 1 yıl kalması gerekiyor. Bununla birlikte alıyorlar. Bu sektör saatimi sektör Onun için biz bunun 13 yaşından bu yana eğitimini gördük açıkçası Onun için herkes demesin ki ben dondurma yapıyorum. Ben salep yapıyorum. Tamam Saygı duyarız. Çimlerin üzerinde oturan da Usta diyor Bu işin özünden gelen de hastayım diyor işte ustalık budur.