Kahramanmaraş havalimanın fiziki manada değişime girmesinin ardından, vekillerde THY’nin sefer sayılarını arttırması için çalışmalara hız verdi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan Türk Hava Yollarına bir mektup yazarak seferlerin arttırılmasını istedi.

Aycan mektubunda şunlardan bahsetti: “

TÜRK HAVA YOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Seçim belgem Kahramanmaraş Türkiye’nin nüfus, ekonomik, turizm ve kültürel anlamda önemli bir büyük şehrimizdir.

Şehrimizde THY’nin Ankara ve İstanbul uçak seferleri devam etmektedir. Fakat, bu seferlerle ilgili vatandaşımızın şikayeti ve önerileri vardır; İstanbul- Kahramanmaraş arasında hava yolu ile günde iki sefer vardır. Kahramanmaraş’tan uçuşların hareket saatleri ise 11.50 ve 17.50’dir. Bu iki seferin uçuş saatleri birbirine çok yakındır. Uçuş saatleri arasını açmak; sabah daha erken veya akşam daha geç yapmak, uçak yolculuğu tercih eden yolcu sayısını artıracaktır. Buda; Kahramanmaraş’a ulaşımda daha kolaylık sağlayarak, vatandaşımız için yararlı olacaktır. Ankara- Kahramanmaraş uçuşları günde bir kezdir ve haftanın her günü yoktur. Bizim önerimiz, haftanın her günü uçak seferinin olması yönündedir. Ayrıca uçak seferlerinde yaşanılan bir diğer problem ise; seferin sık sık iptal edilip uçuş planının ertelenmesidir, bu durumla ilgide vatandaşlarımız taraf1ından şikayet almaktayız. Bu konuda da kurumunuzun dikkate alarak bir çözüme ulaştırmasını temenni ediyoruz.

Ayrıca Kahramanmaraş’tan diğer illerimize de : özellikle İzmir ve Antalya’ya sefer düzenlemesi hakkında vatandaşımızdan talep almakta olup, vatandaşlarımızın ulaşım aracı olarak uçak yolculuğunu tercih etmesi karşılıklı herkesin yararına olacağını düşünmekteyiz.

Bu isteklerin dikkate alınmasını ve uygulamaya geçmesini Kahramanmaraşlılar adına rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim”