Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından başlayan programda Dulkadiroğlu Anadolu Lisesinin tanıtımı yapıldı.

Şehidimizin özgeçmişinin okunması ve şehidimizin eşi Tuğba Türkoğlu’nun açılış konuşması yapmasının ardından kütüphanenin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış öncesi konuşma yapan Vali Coşkun, “Kütüphanemiz inşallah buradaki öğrencilerimize güzel hizmetler verecek. Bu şekilde şehidimizin adı da sonsuza kadar yaşayacak.  Ben katkılarından dolayı şehidimizin eşine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle vatanımız için bayrağımız için canını feda eden bütün şehitlerimize ve şehidimiz Sinan Türkoğlu’na rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Onları asla unutmayacağız. Öğrencilerimizin iyi günlerde kullanması dileğiyle, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Açılış törenine Valimiz Ömer Faruk Coşkun ile birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikşubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, şehidimizin yakınları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Açılış sonrasında okulu gezme fırsatı da bulan Vali Coşkun,  bir sınıfı ve öğretmenler odasını da ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile bir süre sohbet etti.