31 Mart Yerel seçimlerinde memleketi Kahramanmaraş dahil, Türkiye’nin dört bir tarafından mitingler veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, seçimler sonrası ilk ziyaretini, büyük bir oyla seçilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e yaptı. Yerel siyasetin yanında Genel siyasette etkin isimlerin başında bulanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’a gelerek seçimi kazanan belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu. İlk olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanına gelen Ünal, belediye önünde Güngör, AK Parti Milletvekilleri ve belediyenin bürokratları tarafından karşılandı.

MİLLETİN EMANETÇİSİYİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dilen getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, milletin emanetçisi olduğunu, vatandaşın kendilerini yüksek oy oranı vermesinin yanında ciddi de bir sorumluluk yüklediğini belirtti. “Vatandaşlarımızın bizden en büyük beklentisi adalet” Diyen Güngör: “Kamu hizmetlerinin sunumunda adil davranmamız gerekiyor. Burada bir yanılgı ya da algı olabilir ama bazı noktalarda eleştiriler aldığımız ortada. Bizim bu durumu pozitife çevirmemiz lazım. Her birimizin eksikleri olabilir ama bilerek isteyerek bir yanlış yaparsak yanlış olur. Bizler sorumluluk makamı olarak buradayız, sadece pozisyonlarımız farklı. Milletvekillerimiz ve teşkilatımızla koordinasyona çok önem veriyoruz. Ben bu konuda son derece hassas olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu şehrin geleceği ile ilgili hususlarda birlikte hareket etmek durumundayız. Sayın Bakanımıza ve milletvekillerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi

HER BİRİMİZİN BU ANLAMDA AYRI AYRI SORUMLULUKLARI VAR

Ünal Başkan Güngör'ü ziyareti esnasında yaptığı açıklamada: “Ben buraya geldiğimde siyaset yapmaya değil, belediye başkanlığı yapmaya geldim dediniz. Her birimizin bu anlamda ayrı ayrı sorumlulukları var. Sorumluluk alanlarımızda görevlerimizi yerine getirirken sünnet gereği işlerimizi istişare halinde yapıyoruz. Bizim geleneğimizde akrabalık ilişkileri, nefis, hırs, arzu adam kayırmacılık bir kenarda olur. Şu benim adamım, şu benim akrabam mantığı bizim yolumuzda yoktur. Biz milletin bize verdiği temsilcilik görevini yaparken bunlara dikkat edeceğiz.

ALLAHIN İZNİYLE SONRASINDA ADALET TECELLİ ETMİŞ OLUR

2011 yılında göreve geldiğimde ben milletvekilinin adamı akrabası olmaz, milletvekilinin adamı akrabası milletidir. 7 yıldan bu yana bunun mücadelesini veriyoruz. Teşkilata ve yerel yönetimlere de karışmayız ama bu işlerin istişareyle yapılacağının farkındayız. Geldiğimiz nokta bu anlamda güzel bir tablonun ortaya çıkmasına vesile oldu. Birlik beraberlik noktasında işlerimizi yürütüyoruz.

EN SORUNSUZ İL KAHRAMANMARAŞ

Genel merkezde yaptığımız değerlendirme neticesinde teşkilat ve yerel yönetimler noktasında en sorunsuz il Kahramanmaraş oldu. Kim istişareden uzaklaşır, birlik beraberlik içerinde yoluna devam etmez ve kendi nefsine göre hareket ederse Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemiyle bizden değildir. Ben Hayrettin Güngör beyefendinin Kahramanmaraş için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Görevinizde sizlere başarılar diliyorum” dedi