Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun; “Türk kadını tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinde daima en ön safta yer almış, kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman da vatanın kurtuluşunda görev üstlenerek, geride asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak bir miras bırakmışlardır.” Dedi.

 Vali Coşkun 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Toplumun temeli aile, ailenin temelini ise kadının oluşturduğunu belirten mesajına şöyle devam etti; “Kadınlar eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan iş dünyasına kadar üstlendikleri sorumluluklarla, Türk Milleti'nin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuşlardır.

 Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.  Bu vesile ile kadınların ekonomik ve sosyal hayatın her evresinde aktif olarak yer aldığı aynı zamanda kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın yaşanmadığı mutlu, huzurlu ve sağlıklı yarınlar temenni ediyorum.

Çocuklarımızın ilk öğretmeni ve yarınlarımızı inşa edecek sağlıklı nesillerimizin güvencesi olan, fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”