Unvansız Daire Başkanlığını kaldıran, 19 Daire Başkanlığını da 16’ya düşüren Hayrettin Güngör, kendi ekibini oluşturmak için özel bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda önceki gün yapılan ilk meclis toplantısında Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır’ı da görevinden alan Güngör, Ağır’ın yerine herhangi bir değişiklik olmazsa Ziraat Bankasında Teftiş Kurulu Başkanlığını yürüten Kahramanmaraşlı Mehmet Ertürkmen’i getirecek. Ertürkmen’in Ziraat Bankası Katılım’ın ilk Teftiş Kurulu Başkanı olduğu ve ekonomi konusunda önemli dereceleri olduğu öğrenildi. Öte yandan Ertürkmen’in 2006-2007 yıllarında Ziraat Bankası Spor Kulübü Genel Kaptanlık görevini de yürüttüğü öğrenildi.

7 MAYIS MÜDÜRLER İÇİN KRİTİK GÜN

Öte yandan yaptığı ilk meclis toplantısında 64 müdürlüğe dokunmayan Başkan Güngör’ün birleştirilen daire başkanlıklarının müdürlerinin bazılarını görevden alacak. Görevde kimlerin kalacağı kimlerin gideceği henüz net olmamakla birlikte, sürprizlerin olacağı bildiriliyor.

GENEL SEKRETER VE YARDIMCILARI

Hayrettin Güngör’ün ajandasında bulundurduğu notların başında ise Genel Sekreter ve yardımcılarının bulunduğu iddia edildi. Kanal 46 istihbarat ekibinin 22 Nisan’da duyurduğu haberde Genel Sekreter Yardımcılarının alınacağı duyurmuştu. Aynı gün yapılan meclis toplantısında Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır alınmıştı. 7 Mayıs’a kadar Genel Sekreter ve iki yardımcısının daha görevinden alınacağı öne sürüldü.

YENİ ÖZEL KALEM YOLDA MI?

Yine Kanal 46 istihbarat ekibinin 12 Nisan tarihinde duyurduğu bir haber olan Nilgün Yaşar isminin ise tekrar gündeme alındığı iddia edildi. Yaşar’ın, Hayrettin Güngör’ün Türkiye Belediyeler Birliğinde Genel Sekreter görevinde iken Özel Kalemi olduğu öğrenildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde vekaleten görevi yürüten Özel Kalem Alaattin Parlak’ın önümüzdeki süreçte başka bir yere getirileceği öğrenildi.

Haber: Kanal46/ Özel Haber- Mustafa Kılınç