50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış resepsiyonu gerçekleştirildi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış resepsiyonu Harrington Park Otel'de yapıldı. Resepsiyona katılan konukları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Dağıstanlı karşıladı.


Geceye, 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanı Türkan Şoray’ın yanı sıra, Türk sinemasının ünlü isimleri Eşref Kolçak, İzzet Günay, Süleyman Turan, Ahmet Mekin, Göksel Arsoy da katıldı. Gecede dans, akrobasi ve 50'inci yılını kutlayan Altın Portakal'ı anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, programda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en uzun soluklu sanat festivalinin 50'inci yılının kutladığını ve böyle bir festivale ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. 50 yılık festival  tarihinde emeği geçenlere teşekkür eden Akaydın, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz ve Turgut Özakman’ı da saygıyla andıklarını kaydetti.
(AA)