Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yol çalışmaları kapsamında önüne çıkan asırlık dut ağacını kesmemek için yolu ikiye böldü.


 


Dut ağacı kesilmeyen mahalle halkı, yeşile olan duyarlılığından dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunda start verdiği yol ve asfalt çalışmaları kapsamında Kanuni Mahallesi üzerinde yol ortasında yer alan dut ağacı engeliyle karşılaştı. Mahalle halkının bilgisine başvuran belediye görevlileri, dut ağacının tarihi önem taşıdığını, hatta mahallenin sembolü olduğunu öğrendi.
Mahalle halkından alınan bilgiler kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 500 yılı aşkın süredir mahallede yer alan dut ağacının yerinden kaldırılması ya da kesilmesi yerine yolun ikiye bölünmesi için talimat verdi.
Alınan kararı sevinçle karşılayan Kanuni Mahallesi Muhtarı Resul Aslanhan, mahalle halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç ve ekibine teşekkür ederek, “Bu dut eskiden bu bölgeler tarım arazisi olduğu için burada çalışan işçilerimiz guruplar halinde dinlenirlerdi. Daha önceleri bu dut ağacının her bir dalı 50 metre uzunluğundaydı. Gölgesinde yemek yediğimiz, dinlendiğimiz ağacın kesilmemesi bizleri çok memnun etti” dedi.
Dut ağacı çevresinde bir araya gelen vatandaşlar da, yeşile olan saygısından dolayı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ettiler.(İHA)