Fransa’da çalışan Selahattin Çamçakal ’ın nişanlandığı Nurdan Yardımcı, resmi nikah kıyılınca evlilikten vazgeçti ama...

İddiaya göre, Fransa’nın Medz kentinde yaşayan 51 yaşındaki Arif Çamçakal ile eşi 47 yaşındaki Şerife Çamçakal, 22 yıl önce ayrıldıkları memleketlerinden en büyük çocukları Selahattin’e (25) yakınları aracılığıyla kız aramaya başladı. Geçen yıl Kahramanmaraş’a tatile gelen anne Şerife Çamçakal, bir yakınlarının aracılığıyla Nurdan Yardımcı’yı (18) oğluna istedi. Baba Mesut Yardımcı’nın onayının alınması üzerine Nurdan Yardımcı ile iş makinası fabrikasında çalışan Selahattin Çamçakal nişanlandı. Her iki aile de evlilik hazırlığına başladı. Bir yıl sürede Selahattin Çamçakal, nişanlısını görmek, evlilik hazırlığı ve diğer işlemlerin yapılması için 3 kez memleketine geldi.

Bu arada, altın takılar ve düğün masrafları için Çamçakal Ailesi, Kahramanmaraş’taki 2 katlı evlerini de sattı. Yaklaşık 70 bin YTL masraf eden Selahattin Çamçakal, geçen haziran ayında da Kahramanmaraş’ta vize işlemleri için nişanlısı ile resmi nikah kıydırdı, bir de düğün salonu kiraladı.

Peşini bırakmayız

Ancak nikahtan bir gün sonra Nurdan Yardımcı, resmi olarak evlendiği eşi Selahattin Çamçakal’a, Fransa’ya gelemeyeceğini söyledi. Büyük hayallerle hazırlığını sürdürdüğü düğün öncesi şok olan Çamçakal, ‘Neden gelmeyeceksin?’sorusuna da somut yanıt alamayınca Fransa’ya döndü. Resmi nikah kıyıldıktan sonra oğlunu müstakbel gelininin terk ettiğini öğrenen anne Şerife Çamçakal, konuşmak üzere Kahramanmaraş’a geldi ancak Yardımcı Ailesi, her defasında konuşma talebini geri çevirdi.

Daha sonra Kahramanmaraş’ın Mağara Mahallesi’nde evlerine tatile gelen Arif Çamçakal ile eşi Şerife Çamçakal, oğullarının boşanması için bir avukata vekaletname göndermesini istedi. Baba Çamçakal, oğlunun boşanması için dava açacağını ayrıca nikaha kadar yaptıkları 70 bin YTL’lik masraf için tazminat talep edeceklerini söyledi. (Vatan ve Posta - www.kanal46.com)