Dün Kahramanmaraş'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye üzerindeki en büyük örtüyü, o umutsuzluk örtüsünü artık söküp attı. Böyle gelmiş, böyle gider anlayışını kökten kaldırdı'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığınca Kahramanmaraş Belediyesi Fuar Merkezi (KAFUM) bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine kızı Sümeyye ile birlikte katıldı. Buradaki iftar yemeğinde yaklaşık 2 bin 500 kişiye başarılı bir şekilde servis yapan Kervan Pastaneleri davetlilerden tam puan almasını bildi.

Bir konuşma yapan ve Kahramanmaraş'ta göreve geldiklerinden bu yana 2 bin 508 derslik yaptıklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Buraya bir gelişimde değerli iş adamı kardeşlerimle toplantı yaptık. Dedik ki 'Kahramanmaraş merkezde derslik sıkıntımız var' hayırsever kardeşlerimizle beraber. Burada bir çıkış yapalım, Kahramanmaraş merkezin özellikle derslik sıkıntısını giderelim' dedik.

O gün bize ciddi sözler verildi. Ne yazık ki bu sözlerin büyük bir kısmı yerine gelmedi. Bundan dolayı üzüntümü sizlerle böyle güzel bir ramazan akşamında paylaşmak zorundayım. Biz bir yol açtık, bu yolda kararlılıkla yürüdük. Yürümeye de devam ediyoruz, bu derslikler öylede olsa böylede olsa yapılacak. Öleceğiz, öleceğiz. Gittiğimiz zaman bu varlıkların hiçbirisi bizimle gelmeyecek. Her zaman söylüyorum, bazılarına biraz garip geliyor ama gelsin. Her zaman söylerim 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' Çünkü, hoca efendi geldiğinde başbakan niyetine demeyecek, Cumhurbaşkanı niyetine demeyecek, genelkurmay başkanı niyetine demeyecek. İnanın aileleriniz bile birkaç gün ağlayıp unutacak. Gelin bu şehre eğitim yatırımı yapın" dedi.

Öğretmeni olmayan okul kalmamasını istediklerini belirten Başbakan Erdoğan, ''Yakında 30 bin öğretmeni daha atıyoruz'' dedi. Pakistan'daki sel felaketine de değinen Erdoğan, ''Pakistan konusunda da tüm halkımızı açılan hesaplara yardıma davet ediyoruz. Çünkü onlar bizi 1999 depreminde unutmadılar, geçmişte de unutmadılar. Şimdi bizde onları unutmamalıyız'' diye konuştu.

Türkiye'nin vagon değil, lokomotif bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Pakistan'Daki sel felaketine herkesten önce ulaştığını anlatan Erdoğan, ''Çünkü Türkiye üzerindeki en büyük örtüyü, o umutsuzluk örtüsünü artık söküp attı. Böyle gelmiş, böyle gider anlayışını kökten kaldırdı. Türkiye değişebileceğini gösterdi. Hak ettiği seviyelere ulaşabileceğini gösterdi'' diye konuştu.

Halk oylamasının sıradan bir olay olmadığını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Sakın bu fırsatı kaçırmayalım. Çok çalışalım, çok gayret edelim, çünkü bu bir parti oylaması değil. Burada Türkiye'nin geleceğini oylayacağız. Çocuklarımızın, kendimizin geleceğini oylayacağız. Ah biraz daha çalışaydım demeyelim. Şurada 23-24 gün kaldı hadi sizi göreyim. İki bayramı birden yapalım inşallah.''

Başbakan Erdoğan, daha sonra Kervan Pastaneleri Yöneti Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu tarafından onuruna düzenlenen dondurma şovda direğe asılmış kütük şeklindeki dondurmayı baltayla kesti ve ikram edilen dondurmadan yedi. İftar sonrasında yapılması beklenen ev ziyaretini iptal eden Başbakan Erdoğan, havayolu ile gece Kahramanmaraş'tan ayrıldı ve Ankara'ya gitti. (www.kanal46.com)