Bir hayranının 'Köşk'e siz çıkın' sözüne, Sezen Aksu, 'Bazıları o sisteme uygundur. Ben orada olamam. Beni her dakika karakoldan toplarlar' cevabını verdi

İzmir Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda sahneye çıkan Sezen Aksu, bir hayranının, "Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne siz çıkın" sözüne, "Ben orada olamam. Köşk'e çıksam her gün cinayet işlerim. Her dakika karakoldan toplarlar beni" dedi.
Aksu, 2.5 saat süren konserin birinci bölümünde İzmirli modacısı Zeynep Acar'ın hazırladığı siyah renkte göğüs ve sırt dekolteli, ikinci bölümde ise derin bacak yırtmaçlı kostümlerle seyirci karşısına çıktı.

Geçtiğimiz günlerde "Türkiye'nin başkenti İzmir olmalı" sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Aksu, "Bunu kurumsal anlamda söylemedim. Ege geleceği çok parlak ve ufku geniş bir bölgedir. Keşke ülkemizin tüm kentleri İzmir gibi ufku geniş ve modern olsa anlamında söylemiştim" dedi.

Manisa'daki orman yangınının moral bozukluğuyla da sahneye çıktığını söyleyen Aksu, "Her zaman söylerim, hayat düğün ve cenaze gibidir. Bu yangınla yüreğimizi yaktılar, cenazeye çevirdiler" dedi.


'Çadır da olur'

Konser boyu hayranlarına espriler yapan, dertlerini dinleyen Aksu, bir dinleyicinin, "Cumhurbaşkanlığı köşküne siz çıkın" sözü üzerine o makama yakıştırıldığı için gurur ve onur duyduğunu belirtti. Aksu, "Eleştirmek için söylemiyorum. Bazıları hareket kabiliyetiyle o sisteme uygundur, bazıları da değildir. Ben orada olamam. Köşk'e çıksam her gün cinayet işlerim. Her dakika karakoldan toplarlar. Sahip çıkacağız. Vatandaş Sezen olarak sizler gibi duyarlılığımı ve tepkimi gösteriyorum. Dünyada hiçbir vicdan, hiçbir zekâ kamuoyu vicdanını kandıramaz. Üstümüze düşen ne varsa tüm duyarlılığımızla sahip çıkacak, gerektiği noktada ipleri ele alacağız. İlla ki köşk gerekmiyor, çadır da olur" dedi.

Aksu, konserinin finalinde hayranlarının yoğun alkışları üzerine sahneye bir kez daha gelerek "Arkadaş" adlı şarkıyı seslendirdi.