İç karışıklığın yaşandığı Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan Ata (29) ve Darin (25) Şelful çifti, çadır kentte düzenlenen törenle dünya evine girdi.


Suriye'de bundan 20 ay önce ilk çatışmaların başladığı gün nişanlanan Şelful çifti kaldıkları Kahramanmaraş’taki çadır kentte evlenme kararı aldı. Çift için çadır kent içerisindeki sosyal tesislerde düğün töreni düzenlendi. Düğün törenine, gelin ve damadın aileleri ile yakın akrabaları katıldı. Hazırlıkların tamamlanmasını ardından mevlit okutulup, dualar edilerek çiftini dini nikâhı kıyıldı.


 Genç çifte, Kahramanmaraş Valiliği, il Müftülüğü ve Kimseyokmu Derneği Kahramanmaraş Şubesi düğün için yardımda bulundu. Gelinlik ve damatlığı müftülük tarafından alınan çiftin, kuaför masraflarını ise hayırsever iş adamları üstlendi. Nikâh töreninin ardından müftü Muhammet Gevher adet gereği geline 100 TL takarak, çifte kuranı kerim ve çikolata hediye etti. Kimseyokmu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga ise çeyrek altın takarak çifte mutluluklar diledi.


Düğün töreninde mutlu oldukları gözlenen Ata ve Darin Şelful çifti, kendilerine böyle bir imkân verilmesi nedeniyle Türk halkına ve yöneticilerine teşekkür etti. Ülkelerinde Beşer Esadın kendilerine vermediği imkânı Türk halkından gördüklerini ifade eden Şelful çifti “Türk halkından ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. İnşallah ülkemizdeki iç savaş bir an önce son bulur, bizde çocuklarımızı özgür Suriye'de büyütürüz” diye konuştular.


Suriyeli çiftin nikâhını kıyan Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher ise çifte hayat boyu mutluluklar diledi. Gevher “Suriyeli kardeşlerimizi şehrimizde misafir etmekten dolayı mutluluk duymaktayız. Gönül isterdi ki genç çiftimiz düğünlerini ülkelerinde aileleriyle birlikte huzur içerisinde yapsınlar. Ama kısmet bizim şehrimize imiş. Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Yüce Mevla Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarını en kısa sürede hayırlara tebdil eder” dedi.


Düğün Tatlısı ve içecek ikramının da unutulmadığı düğün töreni, gelin ve damadın çadırlarına gitmesiyle son buldu. (www.kanal46.com)