Kahramanmaraş Liseler Arası Türk Halk Müziği Solo Yarışmasında ÇE Anadolu Lisesinden Seda Döner, Atatürk Anadolu Lisesinden Melike Özdurak ve Kahramanmaraş Lisesinden E. Şeyma Edikli ilk üç sırayı aldılar.

Kahramanmaraş’ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liseler Arası Türk Halk Müziği Solo Yarışması’nın finalinde Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nden Seda Döner, Bahtiyar Vahapzade’nin “Ellerini Çekip Benden” adlı türküsüyle birinciliği elde etti.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü Kültür Şubesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Liseler Arası Türk Halk Müziği Solo Yarışması’nın finali Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonunda gündüz yapılırken, sonuçların da açıkladığı akşam programında yarışmaya katılan öğrenciler velilerine bir konser sundu. Türkülerin genç dillerde şakıması ile birlikte salonda buram buram Anadolu Havası kokarken, gündüz yapılan yarışmadan öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları dikkatlerden kaçmadı.

Öğrenciler parçalarını seslendirdikten sonra Gazi İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Canan Yılmaz Aktürk’ün başkanlığını yaptığı ve Belediye Konservatuarı Sanatçısı Rıza Çiftçi, Sergentepe İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Aysun Uçar, Atatürk İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Nuran Özdemir ve 100. Yıl İlköğretim Okulu Öğretmeni Oğuz Özler’den oluşan jüri değerlendirmesini yaptı.

Jürinin dereceye girenleri belirlemek için yaptığı değerlendirme toplantısında oldukça zorlandığı kaydedilirken, titiz bir değerlendirmenin sonunda da finaldeki 10 öğrencinin sıralaması belirlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Şube Müdür Vekili Ramazan Avcı, yarışmanın öncesinde yaptığı konuşmada yarışma ile ilgili aşamaları anlattı. Konuşma sonrası finale kalan 10 okul ve öğrencileri sırasıyla sahneye çıkarak türkülerini icra ettiler. Öğrenciler profesyonel sanatçılara taş çıkartacak düzeyde olunca jüri oldukça düşünmek zorunda kaldı ve seçme konusunda zorlandı.

Final yarışmasında Sütçü İmam Lisesinden Şaban Bayazıt, “Yeşilbaşlı Gövel Ördek”, Ticaret Meslek Lisesinden Cansu Sallan “Açma Zülüflerin Yellere Karşı”, ÇE Anadolu Lisesinden Seda Döner “Ellerini Çekip Benden”, Kahramanmaraş Lisesinden Elif Şeyma Edikli “Hastane Önünde İncir Ağacı”, Cumhuriyet Lisesinden Kübra Pak “Kesik Çayır”, KÇ Anadolu Lisesinden Tolga Tolun “Elif Dedim B Dedim”, Atatürk Anadolu Lisesinden Melike Özdurak “Armut Ağacı”, Süha Erler Lisesinden Fatma Çabuk “Ellerini Çekip Benden”, İbrahim Çalık Lisesinden Mukaddes Ekici “Gönlüm Ataşlara Yandı” ve Kız Meslek Lisesinden Kübra Ergen “Dostum Dostum” adlı parçaları seslendirdiler.

Yarışma sona ermesine rağmen jüri sonuçları gündüz bölümünde açıklamadı. Finale katılan öğrenciler, hem sonuçların açıklanmasını hem de ailelere yönelik konser için akşam programını beklediler. Akşam da yine Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde velilere yönelik olarak konser veren öğrenciler, aynı parçaları bir kez daha icra ettiler. Konser öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahhatin Akgül, öğrencileri sosyal ve kültürel etkinliklerle hayata hazırladıklarını ve bu konuda da büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirtti.

Konser sonrasında ise Jüri Başkanı Gazi İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Canan Yılmaz Aktürk, sahneye çıkarak sonuçları açıkladı. Dereceye giremeyen 7 öğrencinin 4. olduğunu ifade eden Aktürk, bu isimleri saydıktan sonra da ilk üç dereceyi üçüncüden başlamak üzere açıkladı. Bu arada öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunmaya başlarken, küçük kalplerin titremesi de adeta bedenlere ve ellere yansıdı. ÇE Anadolu Lisesinden Seda Döner “Ellerini Çekip Benden” türküsüyle birinci olurken, Atatürk Anadolu Lisesinden Melike Özdurak “Armut Ağacı” türküsüyle ikinci ve Kahramanmaraş Lisesinden Elif Şeyma Edikli “Hastane Önünde İncir Ağacı” türküsüyle 3. oldu.

Sonuçların açıklanmasından sonra finale katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken ilk üçe giren öğrencilere altın okullarında plaket takdim edildi. Bu arada, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen en güzel kültürel ve sanatsal etkinlik olan bu yarışmanın, öğrencilerin yeteneklerini ortaya koymaları ve kendilerine olan özgüvenlerini artırmalarının yanı sıra başta Kahramanmaraş Belediyesi Konservatuarına da alt yapı oluşturması bakımından ayrı bir önem taşıdığı vurgulandı. (AKŞAM POSTASI) (www.kanal46.tv)