Tokat'ta vatandaşlar, yörenin halk oyunlarından olan Ellik Halayı'nı bin kişinin katılımıyla çekerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesini sağladı.

Tokat'ta bölgenin yöresel halk oyunlarından olan Ellik Halayı'nı çok sayıda kişinin katılımıyla oynayarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefleyen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Vatandaşlar, gelişlerinde Guinness Rekorlar Kitabı yetkilisi Jenny Karampaiki'ye imza verdi. Daha sonra toplam bin kişi hep birlikte meydanda Ellik Halayı oynadı.

Rekoru onaylayan Karampaiki, alanda yaptığı konuşmada, burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Ellik Halayı dansının tescilini yapmaktan dolayı çok mutluyum. Ellik ilk kez oynandığı için, bu kategoride dans oluşturulduğu için bu rekor bin kişi ile kırıldı” dedi.

Karampaiki, Tokat Gündem Gazetesi sahibi Bayram Güvercin'e Guinness Rekorlar Kitabı'na girildiğine dair plaketi verdi.

Program sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Karampaiki, Türkiye'ye ilk defa geldiğini söyledi.

Ellik Halayı'nı ilk defa gördüğünü belirten Karampaiki, “Burada insanların katılımını memnuniyet verici olarak görüyorum. Tokatlı olan herkesi tebrik ediyorum. Bu ilk olduğu için rekor kırılmış sayılıyor. Bundan sonrakilerde katılımın binin üzerinde olması gerekecek” diye konuştu.

Bu arada, bazı vatandaşların Guinness Rekorlar Kitabı'na girildiğine dair verilen plaketle hatıra fotoğrafı çektirdikleri görüldü.