Kahramanmaraş’ta Türk Telekom eski çalışanları, önceki gün düzenledikleri yemekli programda bir araya gelerek eski günlerini yad ettiler.

Türk Telekom’un özelleştirilmesinin ardından kurumdan ayrılmak zorunda kalan Türk Telekom çalışanları, adeta kuruma nazire yaparcasına Kahramanmaraş’ta Üngüt Yolu üzerinde Hanefi Mahçiçek Bulvarında bulunan Türk Telekom İl Müdürlüğü karşısındaki 12 Şubat Parkı Konak Restorantta bir araya geldiler. Türk Telekom’dan ayrıldıktan sonra Orman Bölge Müdürlüğü’ne geçen Metin Kuşçuoğlu, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne geçen İsmail Korkmaz ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçen Ali Kazancı’nın organize ettiği gecede, Türk Telekom’un Kahramanmaraş’taki eski çalışanları bir yandan hasret giderirken, bir yandan da Türk Telekom günlerini yad ettiler.

Türk Telekom İl Yöneticisi Hüseyin Donbaloğlu ve Türk Telekom İl Yöneticiliği Operasyon Sorumlusu Ökmen Aksu’nun da katıldığı gecenin sunuculuğunu da Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezi’nde çalışan Ali Kazancı yaptı. Kazancı’nın mikrofona davet ettiği İl Yöneticisi Hüseyin Donbaloğlu, bundan sonraki düzenlenmesi planlanan ilk geceyi kendilerinin organize etmek istediğini belirtirken “Arkadaşlar, bu kuruma büyük emeğiniz var. Bundan sonraki organizeyi de biz yapalım, katkı sağlayalım istiyoruz. Telekom’a gelen, kuruma gelin ki, aramızda kopuklu oluşturmayın. Bizim, daha önce kurumda çalışıp ta zorunlu olarak şimdi aramızda olmayan tüm arkadaşlara kapımız açıktır. Bu ayrılık isteyerek olan bir ayrılık değil. Şimdi ayrı ayrı kurumlarda çalışsanız da, yüreğinizin bir noktada attığını ve gönül bağınız olduğunu biliyorum” dedi.

Gecenin organizatörlerinden olan Metin Kuşçuoğlu da, Türk Telekom’dan ayrılmanın zor olduğunu ancak bunun bir zorunluluk olduğunu belirterek “Arkadaşlarımızdan ayrılmak, yıllarca çalıştığımız kurumdan ayrılmak zor geldi elbette. Ama, şartlar bunu getirdi ve bizler de tercihimizi böyle yaptık. Şimdi her birimiz ayrı bir kurumda çalışıyoruz. Karşılaştığımızda eski günlerimizi anıyoruz. Ancak istedik ki, ayrıldıktan sonra çalışma şartları nedeniyle bir araya gelemeyen arkadaşlarımızı yılda bir kez de olsa bir araya getirelim. Ve bugün bu isteğin, bu arzunun bir sonucu olarak burada bulunuyoruz. İnşallah, bundan sonraki yıllarda da bir araya geleceğiz” dedi.

Kuşçuoğlu’nun her yıl Haziran ayının ilk haftasında bir araya gelme ve yeniden eski günleri anma teklifi de kabul edildi. (Kaynak: Akşam Postası / www.kanal46.com)