Zeki Alasya ve Metin Akpınar, 20 yıl aradan sonra “Devekuşu Kabare” projesi için bir araya geldi. Efsane ikili, nisan ayından itibaren yeniden seyirci karşısında olacak.


İlk kez 1965 yılında Ulvi Uras Tiyatrosu’nda birlikte sahneye çıkan ve bir dönem hem tiyatro hem de sinema dünyasında fırtına gibi esen Zeki Alasya-Metin Akpınar ikilisi, “Devekuşu Kabare” projesiyle yeniden bir araya geldi. 20 yıl aradan sonra tiyatro sahnesinde buluşan ikili, önceki gün projeyi tanıtmak için basın mensuplarının karşısındaydı.


 “Devekuşu Kabare” için “Milletin senelerdir heyecanla beklediği bir olaydı bu” diyen Zeki Alasya, heyecanını şu sözlerle dile getirdi: “Büyük bir efsaneyi sınava sokuyoruz, o yüzden çok heyecanlıyız.” Metin Akpınar da “Kabare tiyatrosu çok dinamik bir iştir. Çok hızlı olmak zorundasınız. Biz o dönem tavşandık, şimdi kaplumbağayız. Her şeyi kaplumbağa hızında yapmaya çalışacağız” dedi.


BORCA FAİZ İŞLİYOR!     


Zeki Alasya, Metin Akpınar’la neden bu kadar uzun süre ayrı kaldıkları sorusuna “Ayrılık diye bir şey yok. 2002 yılında ‘Rus Gelin’de oynamıştık, geçen sene de birlikte iş yaptık. İddia edildiği gibi bir araya gelmeyen insanlar değiliz” yanıtını verdi. “İnsanlar kolay barışamıyorlar tabii” diyen ve toplantı boyunca esprili açıklamalar yapan Metin Akpınar ise “Şirket duruyor, ortağız, kazanılmış müşterek haklarımız var, bana borcu var daha” diye konuştu. Yıllar önce Alasya’nın kendisine 150 milyar borcu olduğu iddiasıyla gündeme gelen Akpınar, konu hakkındaki soruya da esprili bir yanıt verdi: “Ohoo, eskidendi o. Faiz işliyor!”


Nisanda başlıyor


“Dün, Bugün, Yarın” başlığıyla sahnelenecek “Devekuşu Kabare”nin 23 Nisan’da seyirci karşısına çıkması planlanıyor. Kadroda Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ın yanı sıra Tarık Pabuççuoğlu ve Atilla Pakdemir de yer alacak. Eski oyunları da sahneye taşıyacak olan ekibin yeni oyunlarını ise İpek Altıner yazacak. (Hürriyet)