1960'lı yılların işçi ve öğrenci ayaklanmalarının canlandırıldığı Taksim Meydanı'nda eylem yapan göstericilere polis müdahale etti. Film çekimindeki eylem ile 1 Mayıs için eylem yapanların sloganları birbirine karıştı.

1960 İhtilali ve sonrasındaki süreci konu alan "Hatırla Sevgili" adlı dizi için Taksim Meydanı'nda kurulan film setinde Deniz Gezmiş rolünü oynayan gencin basın açıklamasına polis müdahale etti. Rol gereği, yapılan müdahalede kovalamaca yaşanırken, çevredeki vatandaşlar çekimleri dikkatlice izledi. Atatürk Anıtı önünde toplanan ve Çorum'dan gelen 50 kişilik işçi grubu "İş, aş özgürlük istiyoruz", "Verilen sözler tutulsun", "İşçi köle değil" değil şeklinde slogan atan gruba polis müdahalesi gecikmedi.

Dönemin kıyafetleri, polisi ve polis otomobillerinin canlandırıldığı film çekimi, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonlarına kaydedildi. Film gereği, Deniz Gezmiş ve arkadaşları polis tarafından kovalandı. Bu sırada gerçek eylemleri aratmayacak kovalamaca sahneleri yaşandı.

Çekimi izleyen yaşlı bir vatandaş, çok duygulandıklarını belirterek, "Şu an o günleri yaşıyorum. İşçi ve öğrenci ayaklanmalarının başladığı dönemlerdi. Böyle eylemler yapıldı. Çok duygulandım" dedi. Çekimleri hayranlıkla izleyen genç bayanlar ise, "Burada yaşananları dizi filminden biliyoruz. O dönemler çok sıkıntılıymış. Şimdi burada izleyince duygulandık" dediler.

Film çekimleri devam ettiği esnada Taksim Tramvay Durağı'na gelen bir grup da 1 Mayıs İşçi Bayramı eylemleri için basın açıklaması yaptı. Film çekimi için atılan sloganlar ile gerçek eylemin sloganları birbirine karıştı. Gerçek eylemcilerin, yıllar öncesinde çekilmiş 1 Mayıs eylemlerini anlatan fotoğraflar taşıması ise film çekiminin devamı olarak anlaşıldı.