Türkiye, İngiltere ve Fransa'dan üniversiteli gençler, Manavgat ilçesinde gördükleri sokak tiyatrosu eğitiminin ardından "Kağıttan İnsanlar" adlı performansı Cumhuriyet Meydanı'nda sahneledi.


ANTALYA (AA) - Anadolu Üniversitesi'nin İngiltere ve Fransa'daki üniversitelerle ortaklaşa yürüttüğü Uluslararası İşbirlikleri ve Sokak Tiyatrosu Projesi kapsamında üç ülkeden 54 genç tiyatrocu, Manavgat ilçesinde "Kağıttan İnsanlar" adlı sokak tiyatrosunu sahneledi.


Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Gökdağ'ın organizasyonuyla Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Türkiye, İngiltere ve Fransa'dan üniversite öğrencileri, sokak tiyatrosu üzerine eğitim almak üzere Manavgat'a geldi.


İngiltere Winchester Üniversitesi, Fransa Brest Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinden 54 öğrenci, Side'de düzenlenen eğitimde sokak tiyatrosunun inceliklerini öğrendi. Gençler, aldıkları eğitim doğrultusunda Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda "Kağıttan İnsanlar" adlı sokak tiyatrosu performansını sahneledi. Bedenlerini gazete kağıtlarıyla kaplayan genç tiyatrocular, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 


Gökdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak tiyatrosunun kökeninin Avrupa'ya dayandığını anlattı. Türkiye'de sokak tiyatrosunun yeterince ilgi görmediğini belirten Gökdağ, Anadolu Üniversitesinin bu sanat dalının yaygınlaşması için çalıştığını dile getirdi.


Uluslararası İşbirlikleri ve Sokak Tiyatrosu Projesi ile kültürler arası diyalog kurduklarını vurgulayan Gökdağ, "Proje kapsamında çocuklara sokak tiyatrosu eğitimi verdik. Bu eğitimlerin ardından bir sokak tiyatrosu gösterisi çıkardık" diye konuştu.


Gökdağ, oyunun isminin kağıtla ilgili olması ve çevreye duyarlılığa dikkat çekmek amacıyla oyuncuların tamamen kağıttan yapılan kostüm giydiklerin kaydetti.


(AA)