İzmir'de ilkokul 4. sınıf öğrencisi Rabia Şerife Yıldırım, Ramazan Bayramı'nda büyüklerinin ellerini öperek biriktiği 50 YTL'yi Mehmetçik Vakfı'na bağışlamak üzere duygu yüklü bir mektupla beraber Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdi.

İzmir'in Konak ilçesi Karabağlar semtinde oturan Zeyni Hanım İlköğretim Okulu 4. sınıfta okuyan 10 yaşındaki Rabia Şerife Yıldırım, bayramda büyüklerinin ellerini öperek biriktirdiği 50 YTL'yi duygu yüklü bir mektupla Mehmetçik Vakfı'na bağışlamak üzere Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdi. Küçük Rabia, bir Türk evladı olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Ramazan ayında çok fazla şehit verdik. Bu beni çok etkilemişti ve bunun üzerine dedemle birlikte bayramda büyüklerimin ellerini öperek topladığım parayı Mehmetçik Vakfı'na göndermeye karar verdik.

Daha önce Mehmetçik Vakfı'na bağışlarda bulunuyorduk ama banka aracılığıyla paramızı yatırıyorduk. Bu sefer topladığım 50 YTL'yi Genelkurmay Başkanı'na bir mektup yazarak göndermek istedim. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt çok sevinmiş. Yaptıklarımı çok takdir etmişler. Ben de kendimle gurur duyuyorum çünkü bir Türk evladıyım."

PKK KAHROLSUN

Son zamanlarda yaşanan terör olayları sonucu verdiğimiz şehitlere çok üzüldüğünü belirten Rabia Şerife Yıldırım, şöyle konuştu: "Şehitleri gördüğümde çok üzülüyorum, ağlıyorum. O şehitlerimizin çocukları vardır ve çocuklar babalarının yüzlerini, gözlerini bir daha göremeyecekler. Bu beni çok üzüyor. Allah onlara sabır versin. PKK kahrolsun" Bu tür yardımları her zaman yapacağını belirten Rabia Şerife Yıldırım, "Önümüzdeki bayram okuldaki arkadaşlarımla beraber bu tür bağışları yapmak istiyorum. Böylelikle şehit ailelerine daha çok yardımda bulunabileceğiz" diye konuştu.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI RESMİ İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANAN MEKTUP

İlköğretim okulu dördüncü sınıf öğrencisi Rabia Şerife Yıldırım şehitleri için kalemlerinden dökülen ifadeler: "Sayın Paşam, şahsınızda geçmiş Ramazan Bayramınızı kutluyor, siz büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Paşam bu Ramazan Bayramı'nda büyüklerimin el öpme hediyesi olarak vermiş oldukları paraları biriktirdim. Elli liram oldu. Bunları Mehmetçik Vakfı'na verilmek üzere size gönderiyorum. Sözümü Atamıza ait olan ve dedemin öğrettiği şu sözle bitirmek istiyorum, 'Ne mutlu bana ki Türk yaratıldım.

Gönlümün gururudur bu, ne esir oldum ne de satıldım. Türklüğümün şuurudur. Ne mutlu Türklüğüyle gurur duyabilene. Rabia Şerif Yıldırım."

EGE ORDU KOMUTANLIĞINDAN ZİYARETE GELDİLER

Kızıyla gurur duyduğunu ifade eden anne Nurhan Yıldırım, "Rabia böyle bir şey yapacağını bana ilk söylediğinde çok gururlandım. Ağladım. Yanaklarından öptüm. Daha önce de böyle bağış yapıyordu ama mektupla ilk defa gönderdi. Mektubun Genelkurmaylığın resmi sitesinde yayınlanmasından sonra Ege Ordu Komutanlığı'ndan Albay Fatih Çaka ziyarete geldi. Raiba ile bu hareketinden dolayı çok gururlandıklarını ifade ettiler" dedi.

Rabia'nın dedesi Mehmet Yıldırım ise Ramazan boyunca bir sürü şehit verdiğimizi belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "İki gün içerisinde 30 şehit verdik ama kimse yeteri kadar tepki göstermedi. Kıraathanelerde hiç kimse bu konuyu konuşmuyor. Ancak bir papaz ölüyor herkes hıristiyan oluyor, Hrant Dink ölüyor herkes Ermeni oluyor ama 2 günde 30 şehit veriyoruz kimse çıkıp ben Türk'üm diye bağırmıyor. Torunumla gurur duyuyorum. Herkese örnek olsun"