Fransa'da yaşayan Çamçakal ailesi, 1 ay önce nikah yaptıktan sonra kızı vermekten vazgeçen dünürlerinden, yaklaşık 70 bin YTL değerinde altınları iade etmedikleri gerekçesiyle davacı oldu.

22 yıldır Fransa'da yaşayan Şerife Çamçakal, 1 yıl önce tatil için geldikleri memleketleri Kahramanmaraş'ta akrabalarının tavsiyesi ile oğlu Selahattin Çamçakal ile Nurdan Yardımcı'yı görücü usulü ile tanıştırdıktan sonra 1 hafta içerisinde nişan yaptı.

Fransa'da kaynakçılık yapan Selahattin Çamçakal bu süre içerisinde 8 defa Türkiye'ye gelerek nişanlısının isteği üzerine çeşitli hediyeler aldı. Çamçakal ailesi de Kahramanmaraş'taki 2 katlı evlerini satarak gelin adayları Nurdan Yardımcı'ya yaklaşık 70 bin YTL değerinde altın aldı.

Bir yıl nişanlı kalan çiftler, Haziran ayında nikah yaparak evlenmeye karar verdi. Bu arada, Selahattin Çamçakal Nurdan Yardımcı'yı Fransa'ya götürebilmek için vize işlemlerine başladı.

Haziran ayında gerçekleştirilen nikah töreninin ardından Yardımcı ailesinin evine giden Selahattin Çamçakal'a, birgün önce nikah yaptığı Nurdan Yardımcı'nın kendisi ile Fransa'ya gitmeyeceğini söylemesi üzerine şok oldu.

Nedenini öğrenmeye çalışan Selahattin Çamçakal ciddi bir yanıt alamayınca Fransa'ya ailesinin yanına döndü. Olayın ardından Kahramanmaraş'a gelen Şerife Çamçakal, Yardımcı ailesi ile görüşmek istediğini ancak her defasında olumsuz cevap aldığını ifade etti.

Ortada hiçbir şey yokken Nurdan Yardımcı'nın oğlunu terk ettiğini söyleyen Şerife Çamçakal, "Gerek bizimle gerekse oğlumla olumsuz hiçbir olay yaşanmadı. Neden böyle bir karara vardılar anlamış değilim. Nikahtan önce 2 katlı evimi satıp altın aldım. Şimdi altınları vermiyorlar. Hatta bizimle görüşmek bile istemiyorlar. Boşanma işlemini başlattık. Biz verdiğimiz altınları geri istiyoruz. Resmen dolandırıldık, haklarında dava açtık " diye konuştu. (ihlas, Siteler)