Türkkahraman'ın ‘100 yıldır narkozla uyutulan Millet 12 Eylül’de uyanıyor!’ sözü ile büyük yankı yapmıştı…

12 Eylül Pazar günü yapılacak olan referandumla ilgili olarak yurt gezileri kapsamında 20 Ağustos’ta Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraşlılardan ‘Evet’ oyu istedi.

Halk oylaması için geriye sayım sürerken, “Evet” oyu kullanacak olanların sayısında da bir artış gözleniyor. İşte bunlardan birisi de Başbakan Erdoğan’ın Kahramanmaraş ziyaretlerinde sohbet ettiği isimlerden birisi olan İlyas Türkkahraman.

İlyas Türkkahraman (29) Recep Tayyip Erdoğan hayranı olması ile tanınıyor. İlyas, “100 yıldır narkozla uyutulan bir Millet 12 Eylül’de uyanıyor” diyerek çok ilginç ve çarpıcı bir cümle kullandı.

Referandumda ‘Evet’ oyu kullanacağını söyleyen İlyas bakın şunları anlattı: “Güzel ülkemizin ve yüce Milletimizin geleceği için 12 Eylül Pazar günü sandık başına giderek anayasa değişikliğine olumlu oy kullanacağız. Bunun nedenlerini ise şöyle anlatmak istiyorum. Erbakan hoca önceden “Biz ve diğerleri” cümlesini kullanırdı. Birçok kimse bu cümlenin ne anlama geldiğini pek anlamazdı. Ben de yeni yeni anlıyorum. Şimdiki referandum “Biz ve diğerlerini” net bir şekilde ortaya koyacak. Hoca’nın söylemde kaldığını talebeleri gerçekleştiriyor. Biz ve diğerlerinin rakamları net bir şekilde ortaya çıkacak. Bu ülkenin geleceğini düşünenler, demokrasinin ve hukukun üstünlüğüne inanlar, ‘biz’ tarafında yer alacaklar. Hukukun ön planda tutulduğu bir anayasaya dayalı yepyeni bir ülke inşa ediliyor. Bizler de bu inşaata ‘Evet’ diyerek birer tuğla koyacağız.”

İlyas Türkkahraman, Kahramanmaraş’la ilgili referandum tahmininin yüzde 88 ‘Evet’ olduğunu, Türkiye genelinde ise ‘Evet’ oyları tahmininin yüzde 64 düzeyinde olacağını sözlerine ekledi.

AÇIKLAMASINI BAŞBAKAN ERDOĞAN’A GÖSTERDİ

Yukarıdaki açıklaması Kahramanmaraş’ın yerel basın-yayın organlarında yer alan İlyas Türkkahraman, miting akşamı Kahramanmaraş Belediyesi Fuar Alanı’nda (KAFUM) gerçekleştirilen iftar yemeğine katıldı. Burada yine bir fırsatını bularak ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın yardımı ile Başbakan Erdoğan ile görüşen İlyas Türkkahraman, açıklamasının yer aldığı Akdeniz Gazetesi’ndeki manşet haberi Erdoğan’a gösterdi. Haberi inceleyen ve hayli memnun olan Başbakan Erdoğan, İlyas’a dönerek; “Çok güzel, sen mi yaptın bu açıklamayı?” dedi. İlyas ise; “Evet Sayın Başbakanım. Mesele olan var olma ya da yok olma mücadelesidir. Biz kesinlikle yok olma tarafı olmayacağız. Biz Allah’ın izni ile hep var olacağız” dedi. Bu sözün üzerine Erdoğan da; “Sizin gibiler varken bizim arkamıza bile dönmemize gerek yok” diyerek teşekkür etti.

Başbakan ile bir de hatıra fotoğrafı çektiren İlyas Türkkahraman, Kervan Pastaneleri tarafından organize edilen iftar yemeğine de tam puan vererek; “Kendimi Boğaz’da bir restoranda yemek yiyormuş gibi hissettim. Gerçekten çok güzel hizmet ettiler. Tebrik ediyorum” diye konuştu. (www.kanal46.com)