AK Parti ve CHP'nın açılımlarının ardından bir açılım da Saadet'ten geldi. SP, ünlü rapçi Ceza'nın parçasını seçim sloganı yaptı.

'Rap' açılımı yapan SP, 'Ceza' olarak tanınan ünlü rapçi Bilgin Özçalkan'ın parçası 'Fark Var' adlı şarkının adını slogan olarak seçti.

SP İstanbul Tanıtım Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, 'Ceza'nın şarkısındaki 'Fark Var' ifadesini hepimiz çok beğendik. Bu sözü müziği ile birlikte kullanmak için menajeri Murat Çam'la görüşüldü. Ceza'nın şarkılarının halka mal olduğunu bu nedenle siyasi amaçlı kullanılmaması konusunda prensip kararları bulunduğunu söyledi. Biz sloganı aldık uygun bir müzik oluşturacağız.

Fark var Saadet var

SP lideri Numan Kurtulmuş da, Ceza'nın menajerleriyle yapılan görüşmenin ardından 'Fark Var'ı, afişlere taşıdı. Önceki gün düzenlenen aday tanıtım toplantısında görücüye çıkan afiş, seçim meydanlarda 'Fark Var Saadet Var' konseptiyle kullanılacak. İşte SP'nin, sloganları:

* Mirasyediyle mirasa sahip çıkan arasında fark var, saadet var
* Milletin değerleriyle savaşan ile milletin değerleri için savaşan arasında fark var, saadet var
* Reel politiğe teslim olanla gücünü milletten alan arasında fark var, saadet var.
* İktidarda bulunmakla muktedir olmak arasında fark var, saadet var.

Ceza İmam hatipli mi?

Ceza'nIn diğer menajeri Sühan Cebeci, ise ünlü rapcinin imam hatip kökenli olduğu yönündeki söylentilerin hatırlatılması üzerine, 'Bu konuda bir açıklama yapmayacağım. Kendisi halkını, vatanına, dinine, değerlerine bağlı bir insandır. Biz kendisinin başka yönleriyle değil, yaptığı müzikle gündeme gelmesini istiyoruz' yanıtını verdi.

Akşam