Açılış Kurdelesini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun kestiği fuarda, Kahramanmaraş standı büyük ilgi gördü.

Kahramanmaraş Valiliğinin koordinesinde gerçekleşen ve İnanç turizmi temasının işlendiği, Ülkemizin inanç turizminde önemli olan yerlerinin de tanıtıldığı fuarda; Kahramanmaraş’ın Afşin Eshabı-Kehf başta olmak üzere Malik Bin Eşter, Alaüddevle, Derdiment Dede, Yumbaba gibi kültür ve inanç turizmine yönelik mimari değerlerin tanıtımının yapıldığı fuara İl Özel İdaresi, Kahramanmaraş Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesi katıldı.

Hac-Umre ve Alternatif Turizm Fuarında; Kahramanmaraş Standını; TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, TRT Televizyonundan Sefer Turan, TV sunucusu Şoray Uzun, Sanatçı Yaşar Alptekin, Afşin Der Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleleri’nin yanı sıra Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz ile turizm sektörü temsilcileri ziyaret etmiş olup, fuar alanını ortalama 40 bin kişi ziyaret etti.

Standımızda Kahramanmaraş adına Kültür ve inanç turizmi ile birlikte alternatif turizm değerlerinin tanıtımını kapsayan kitapçık, broşür, afiş gibi basılı ve görsel materyallerin dağıtımı yapıldı. (Valilik)