Kahramanmaraşlı İpek ailesinin sahibi olduğu Kanal Türk televizyonu’ndan Kahramanmaraş’a büyük önem….15 Şubat Pazartesi gecesi Kahramanmaraş’ın kurtuluşunu anlatan 45 dakikalık Neşter 12 Şubat özel programıyla Kahramanmaraş’ı unutmadıklarını bir kez daha ortaya koydu.

Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürüyle ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan Dr. Gökhan Gökşen’in hazırlayarak sunumunu yaptığı ve özellikle Ahmet Çavuş’un anlatıldığı tarihsel canlandırmalar büyük beğeni topladı.

Kanal Türk televizyonu Neşter ekibi 12 Şubat törenleri öncesi Kahramanmaraş’a gelerek çekimler yaptı ve Dr. Gökhan Gökşen’in Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 90. yılına özel hazırladığı çalışmaları ekranlara taşıdı.

Kanal Türk’ün içyapımlar müdürlüğü bünyesinde, deneyimli bir haberci Taner Dileklen’in yönetmenliğinde ve Özkan yıldırım’ın çekimleriyle hazırlanan “Neşter”, 15 şubat pazartesi gecesi Türkiye genelinde Kahramanmaraş’lıların ekranlara kilitlenmesini sağladı.

Vatan, Milliyet ve Star televizyonunu satın alacağı haberleri ile gündeme gelen Kahramanmaraşlı hemşehrimiz Akın İpek’in sahibi olduğu Kanal Türk televizyonu, Kahramanmaraş’ta 4 gün süren özel çekimlerle programı hazırladı.

Kahramanmaraş’ın tarihine, kültürüne büyük önem veren ve 12 Şubat’ın Türkiye genelinde “İstiklal Savaşı Kahramanlarını Anma Günü” olarak kutlanmasıyla ilgili kanun önerisini gündeme getiren Dr. Gökhan Gökşen’in yaptığı anlatımla hazırlanan çekimler Tekerek ve Kurtlar Köyünde gerçekleştirildi.

Program çekimlerinde Kahramanmaraşlı eğitimci ve öğretmenlerden oluşan ekip çete kıyafetleri ile 12 Şubat Kurtuluş savaşını canlandırdılar. Samimi canlandırmalar izleyicilerin kurtuluş ruhunu bir kez daha yüreklerinde hissetmesini sağladı.

Abdülhamithan Camii’nin bulunduğu Mercimektepe’yi korumak için işgal ordularının önünde tek kalmasına rağmen “buradan çekilirsem yarın mahşerde peygamber efendimizin yüzüne nasıl bakarım.” diyerek şahadet şerbetini içen Ahmet Çavuş’un anlatımı 12 Şubat’ın ne zor şartlarda kazanıldığını bir kez daha hepimize yaşattı.

Çekimler sırasında Gazeteci Fatih Nalbantbaşı ise Maraş Medya Merkezi’ndeki eski silah, tabanca ve kılıç gibi lojistik destek sağlarken, Kahramanmaraş Belediyesi de televizyon ekibini en iyi şekilde ağırladı.

Programı büyük bir beğeni ile izleyen Kahramanmaraşlılar; “Ulusal televizyonların büyük bir bölümü haberlerde dahi olsun birkaç dakika Kahramanmaraş’ın kurtuluşuna yer vermezken Kanal Türk’ün Kahramanmaraş’a 45 dakika gibi bir zaman dilimi yer ayırması ve Neşter’in sadece bu bölümle yayımlanması gerçekten takdire şayan bir olaydır. Kahramanmaraş sevgisini bu şekilde ortaya koyan İpek ailesine can-ı yürekten teşekkürlerimizi gönderiyoruz. İnşallah medya sektöründe daha da büyürler” diye duygularını dile getirdiler. (www.kanal46.com)