Türk Halk Müziği sanatçısı Kamil Sönmez bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Beyin kanaması nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavi görmekte olan 65 yaşındaki Kamil Sönmez vefat etti.


Prof. Dr. Kürşat Tokel, Kamil Sönmez'in 2 Aralık'ta merkezin acil servisinde tedavi altına alındığını hatırlatarak, ''Çekilen tomografide ağır bir beyin kanaması saptanmıştı. Kendisine cerrahi müdahalede de yapılmıştı. Ancak geçen süre içerisinde durumunda bir düzelme kaydedilmedi. 18 Aralık'ta da beyin ölümü gerçekleşti. Kamil Sönmez'i saat 02.35'te kaybettik. Kendisi şeker hastalığına bağlı olarak kronik böbrek hastalığı nedeniyle 2010'dan beri hastanemizde haftada üç gün diyalize giriyordu'' diye konuştu.


Kamil Sönmez'in cenazesinin yarın Şakirin Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Ordu'nun Perşembe ilçesinde gönderileceği bildirildi.


Perşembe'de yas var


Kamil Sönmez'in vefatı, memleketi Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan akrabaları ve komşularınca üzüntüyle karşılandı.


Kamil Sönmez'in vefatının duyulmasıyla Ordu'nun Perşembe ilçesindeki doğup büyüdüğü evine gelen yakınları ve komşuları, burada cenaze hazırlıklarına başladı.


Sönmez'in evine Türk bayrakları asıldı.


Perşembe'de toprağa verilecek


Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, Kamil Sönmez'in Cumartesi günü ilçede düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceğini söyledi.


Sönmez'in Kozağzı Mahallesi'nde anne ve babasının da mezarlarının yer aldığı aile kabristanlığına defnedileceğini belirten Çarkçı, tören için hazırlıkların başladığını belirtti. AA