Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ve ABD Adana Konsolosluğu tarafından yapılan organizasyonla Amerikalı caz grubu Brian Horton Quartet, Kahramanmaraş'ta caz konseri verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'nin altı ilini (İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Hatay, Kahramanmaraş) kapsayan caz konserlerine Kahramanmaraş'ta devam edildi.

Kahramanmaraş'ta ilk olma özelliği taşıyan ve KATSO bahçesinde düzenlenen caz konserine, Vali Mehmet Niyazi Tanılır, CHP Milletvekili Durdu Özbolat, Belediye Başkan Mustafa Poyraz, Garnizon Komutanı Albay Sezai Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, KSÜ Rektörü Prof. Dr. A.Nafi Baytorun, KATSO Başkanı Mehmet Balduk, kamu kurumu yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli eşleriyle birlikte katıldı.

ABD Adana Konsolosu Eric Green ve davetliler konser öncesinde KATSO fuayesinde Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSAD) tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisini gezdi.

Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) Başkanı Nazlı Ceylan Kurtul, ABD Adana Konsolosu Green’e, Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerinin yer aldığı resimler hakkında bilgi verdi.

Resim sergisinin ardından kokteyle geçildi. Konuklara hoş geldiniz konuşması yapan KATSO Başkanı Mehmet Balduk, ABD Başkanı Obama’nın barış açılımlarını desteklediklerini, Türk-Amerikan dostluğunu pekiştirmek için kültürel etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı. Müziğin evrensel olduğunu hatırlatan Balduk, Kahramanmaraş’ta farklı kültürlerin ve farklı sanat eserlerinin sunulmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Balduk emeği geçenlere ve ABD Adana Konsolosu Eric Green’e ve tüm konuklara teşekkür etti. ABD Adana Konsolosu Eric Green ise, yaptığı Türkçe teşekkür konuşmasıyla konuklardan büyük alkış aldı. Green, konuşmasında konser alanını çok beğendiğini belirterek, organizasyondan dolayı KATSO Başkanı Mehmet Balduk’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Brian Horton Quartet grubu, beğeni toplayan birçok caz eserini seslendirerek davetlilere müzik ziyafeti sundu. Grubun kurucusu olan ve usta sanatçılardan saksafon dersleri alan Brian Horton’a, davulda Jaimeo Brown, basgitarda Ameen Saleem, piyanoda ise Ernest Turner eşlik etti. (www.kanal46.com)