Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) tarafından hazırlanan 27 metrelik göndere 24 metrekare büyüklüğünde dev Türk Bayrağı çekildi.

Kahramanmaraşlı ustalar tarafından yaklaşık 3 ayda hazırlanan Türk Bayrağı’nın direği vinç yardımı ile dikilirken, Ankara’dan özel olarak getirilen 24 metrekarelik Türk Bayrağı göndere çekildi. Kentin büyük kısmından görünen dev bayrak, yoldan geçen vatandaşların da ilgisini çekiyor.

KATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sermet Çuhadar, büyük Türk bayrağı dikmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türk bayrağının, Türk milleti için namus ve şeref olduğunu vurgulayan Çuhadar, şu açıklamada bulundu:

“Türk bayrağı, Türk milletinin bağımsızlığının ve özgürlüğünün sembolüdür. Makam, mevki, iş adamı olma sevdasının en büyük özelliği de Türk bayrağının özgürce dalgalanmasıdır. Bayrağımız, dalgalandığı müddetçe, herkes bu vatanda özgürce yaşayacaktır. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet bu bayrağı yerinden indiremeyecektir. Oda Yönetimi olarak çok şerefli ve kutsal olan bayrağımızı dikmeye karar verdik. Yaklaşık 3 ay süren çalışmanın ardından Kahramanmaraş’ın şanına ve tarihine yaraşır Türk bayrağını diktik. Bundan dolayı büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Bu bayrak ebediyete kadar dalgalanacaktır." (www.kanal46.tv)