Kahramanmaraş kent merkezinde haftalık olarak yayımlanan Kimlik Gazetesi, yayın hayatında ikinci yılına girmesini düzenlenen bir programla kutladı.

Bıldır (Geçen yıl) bu zamanlar, yayın hayatına haftalık olarak 'merhaba' diyen, çıkacak 41. sayı ile farklı gazetecilik anlayışını çeşitlendirerek, kısa sürede medya dünyasında aranan, sorulan ve sorgulanma yanında, en çok da eleştirilen Haftalık KİMLİK Gazetesi, yayın hayatına başlamanın ikinci sene-i devriyesinde büyük mutluluk yaşarken, canlı müzik eşliğindeki 2. yıl kutlama etkinliklerine ünlü konuklar katıldı.

Geçen yıl, gazete bürosunun bulunduğu, Sarayaltı, Çarşı Karakolu arkası, Nokta Market üzerindeki teras katında gerçekleşen açılışı ardından, kısa sürede gücünü ve kendini kabul ettiren, Türkiye’deki Maraşlı kimliği taşıyan tüm siyasetçi, bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarına, firmalara gönderilen Kimlik, bu kez dostlarını, sahipliğini başarılı işletmeci, siyasetin etkin ismi Cengiz Kamalı’nın yaptığı Pınarbaşı Çınaraltı Destan Tesislerinde ağırladı.

Kentin büyümesine, gelişmesine bir tuğla koyabilmek amacıyla 2. yılını kutlayan, hayırlı kazançlara ve daha kapsamlı bir gazete olması dilek ve temennisiyle gerçekleşen Çınaraltı'nda, seçkin konukların katıldığı ortamda, yerel ses sanatçısı Biray Yıldız’ın güzel sesiyle, birbirinden güzel Türk Sanat ve özgün müziğin örnekleriyle dinleyenlere müzik ziyafeti çekildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Gazetenin Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Fiskeci, KİMLİK isminde bir gazeteyi çıkartma hayalinin 5 yıl önceye dayandığını, bu hayalinin gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu anlatarak, “Bu gazeteyi çıkartırken, han – hamam sahibi olma niyetinde, hevesinde değildim. Kaldı ki bu meslekle iştigal edip de han-hamam, yani servet sahibi olana pek rastlamadım. Harçta bir dirhem çimentom bulunsun istedim. İhtiyaçtandı, bir boşluğu doldurduğunu ben değil, dostlarım söylüyor. Herkesin bir kimliği var. Tek… O da TC kimliğimiz. Ancak benim size sunduğum kimlik farklı. Yerel ve toplumsal kimlik. Kahramanmaraş ve insan kimliği. Geçmişle gelecek arasında köprü kurabilen. Osmanlı’dan bu yana, Cumhuriyeti de kucaklayarak, çağdaş, laik ve mazisine bağlı bir gazeteye sahip olduğum, hayallerimi gerçekleştirme fırsatı verdiği için Allah’a şükürler olsun! ” dedi ve geldikleri için tüm konuklara teşekkür etti.

GAP’TA BİR MARAŞLI

Gecenin bir başka konuğu ise, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Gazete sahibi Mehmet Fiskeci’ye övgüler yağdırdı, kendisinin bir dönem de GAP Gazeteciler Birliği yönetim kurulu üyeliğinde bulunduğuna dikkat çekerek, özverisinden, başarısından ötürü kutladığını belirtti ve medyanın desteklenmesi gerektiğini hatırlattı.

Yoğun programı sebebiyle geceye geç intikal eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ayağının tozu ile yaptığı konuşmada, medyanın önemini vurguladı, Mehmet Fiskeci’nin ileri yaşına rağmen gençlere taş çıkartacak bir performans sergilediğini, bu yaşta bile mesleğe yürekten-gönülden bağlı olduğunu, heyecanının hiç dinmediğini vurguladı, yerel basına destek için herkesi göreve davet etti.

O BİR DUAYEN GAZETECİ

Bu anlam yüklü kelimeyi dile getiren de Vali Vekili Kürşat Kırbıyık oldu. Kırbıyık, kısa süreli olmasına rağmen Kimlik Gazetesinin yerel medyada kendini kabul ettirdiğini belirterek, “Sayın Fiskeci’yi kutluyorum. Bu mesleğin hatırı sayılır isimlerinden, duayenlerinden. Bu yaşta bu enerji, maşallah. Bu mevsimde, bu kadar insanı burada toplamak her babayiğidin harcı değil. Evet, 41 kere maşallah diyorum” dedi ve basının gücünün öneminin altını çizdi.

CANLI MÜZİK VE GÜZEL SES; BİRAY YILDIZ

Akşamın serinliğinde, yerel ses sanatçısı Biray Yıldız, günümüzün sevilen şarkı ve özgün müzik parçalarını seslendirdi, dinleyenlerin kulaklarının pası silindi, konuklara enfes ve unutamayacakları bir müzik ziyafeti çekti. Konuklar sanatçı Yıldız’ın şarkı-türkülerine eşlik ederek, kendisine on üzerinden on puan verdiler. Canlı müzik program sonuna kadar devam etti. Yaklaşık 2 saat süren program içerisinde konuklara yemek ikramı yanında, dondurma-tatlı ikramı davetlilere yürek serinliği verdi.

KATILIM, DÜNYA KADAR…

Çınaraltı’ndaki müzik-eğlence kutlama gecesine Vali Vekili H. Kürşat Kırbıyık, Vali Yardımcısı Servet Güngör, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vergi Dairesi Başkanı Bülent Koçak, Defterdar Osman Koçaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri H.İbrahim Gök, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Ilıca Belediye Başkanı Aslan Kaçmaz, Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, CHP İl Başkanı Galip Yılışın, CHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Burhan, Kılılı Belediye Başkanı Mehmet Bezirci, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, KATSO Başkanvekili Şahin Balcıoğlu, Abdulhakim ve Suzan Bilgi Halk Eğitim Merkezi Müdürü H. Murat Devrek, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Vedat Paköz, Devlet Hastanesi Başhekimi Nurettin Arıkan, Kahramanmaraş Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hasan Akpınar, mahalle muhtarları, KAGİD Başkanı Kibar Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, özel sağlık kuruluş sahipleri, TEMA Vakfı Kahramanmaraş Temsilcisi Cafer Kalalı ve arkadaşları, TES-İş Başkanı Ö. Lütfi Ergin, işadamları, Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odası Başkan adayı Ayhan Hançerkıran, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, oda ve sendika başkanları, yazılı ve görsel medya mensuplarından oluşan yaklaşık 300 kadar davetli katıldı. (Kimlik - www.kanal46.com)

KANAL 46 OLARAK KİMLİK GAZETESİ'NE YAYIN HAYATINDA NİCE YILLAR DİLİYORUZ.....