Tapuda rüşvet iddiaları üzerine başlatılan "Parsel Operasyonu" kapsamında tutuklanan Keçiören Tapu Sicil Müdürü Ömer Gültekin, ilginç bir gerekçe açıkladı. Bir personelinin, sevgilisine ev açmak için zimmetine para geçirdiğini anlatan Gültekin, kendisinin de "bu personelini sıkıntıdan kurtarmak için" emlakçılardan para aldığını öne sürdü.

Ankara Keçiören 4. Bölge Tapu Müdürlüğü’ndeki "Parsel Operasyonu" sonrasında tutuklanan zanlıların kendi aralarındaki konuşmaları, tapu görevlilerinin bazı müteahhit ve işadamlarından para istediklerini ortaya koydu. Tutuklu sanıklardan keçiören Tapu Sicil Müdürü Ömer Gültekin, operasyona konu olan tüm suçların kurumlarında çalışan H.A. isimli memurun bir gazinoda çalışan bir kadına gönlünü kaptırmasıyla başladığını öne sürdü. Gültekin, emrindeki memur H.A’nın kadına ev tuttuğunu anlattı. H.A’yı gazinocuların tehdit ederek 50 bin YTL istemesinin ardından, memurunun tapudaki işlemlerden aldığı paraları zimmete geçirdiğini kaydeden Gültekin, "Bbaşları ağrımasın" diye parayı toparlamak için müteahhit ve işadamlarından para istediklerini kabul ettiğini söyledi.

ŞOKE EDEN GÖRÜNTÜ

Gültekin, bazı vatandaşların kendisine işlemler karşılığı para verdiği yönündeki görüntüleri izledikten sonra ise, "susma hakkını" kullandığını söyledi. Gültekin, olayı anlattığı Sivas Merkez Tapu Müdürü M.Ç’nin memur H.A’nın gelip gelmediğini sorması üzerine, şunları söyledi:

"Gelmedi ortalıkta yok, ben yaptım deyip çıkıyormuş. Bunun hayatında sıkıntılı günler geçti. Gazinodan bir kadını çıkardı, buna ev açmış, belirli bir süre sonra, çıkardığı kadın yanına iki genç kız almış, onları pazarlamaya başlamış. Gazinonun müdürü aramış kızı, ’Seni kim çıkardı’ diye soruyor. Kız H.A. diyor. Kıza bir fiyat biçiyor, 50 milyar. H’ye ’Ya canın ya 50 milyar’ diyorlar. Ondan sonra bu iyice azıtıyor. Onu bulmak için her şeyi yapıyor. Ben bunları müfettişe anlatayım mı?"

RÜŞVETİ KABUL ETTİ

Gültekin, H.A’nın gazinocuların tehdidinin ardından tapuya gelen bazı vatandaşların kendisine elden verdiği harçları zimmetine geçirdiğini, bu nedenle "başlarının sıkıntıya düşmemesi için" tanıdıkları müteahhitlerle, tapuya gelen müşterilerin bazılarından para topladıklarını kabul etti. Gültekin, şunları söyledi:

"Konuyu araştıran müfettiş G.Ö, bu olayın kurum içinde çözülmesi imasında bulundu. Yaptığım yüz yüze görüşmede bana, ’Televizyonluk olursunuz, bu işlemi daire içerisinde halletmenin yollarını arayın’ şeklinde bir imada bulunduğu kanaatine vardım. Bu nedenle tanıdığımız isimlerden parayı tamamlamak adına yardım istedik."

Vatandaşa ’Hayırlı olsun’ deriz onlar da küçük bir ’bahşiş’ bırakır

MALİ polisin operasyonuyla gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki ifadelerinde birbirlerini suçlayarak bazı arkadaşlarının rüşvet aldığını söylemişlerdi. Savcılıkta ifadelerini tekrarlayan memurlardan bir kısmı, "Bazı vatandaşlara satış işlemleri tamamlandıktan sonra ’hayırlı olsun’ deriz. Onlar da bize ’bahşiş’ olarak gönüllerinden kopan küçük miktarlarda para verir. Bu rüşvet olarak değerlendirilemez" demişlerdi. Arda AKIN / ANKARA / Hürriyet