Komşunun komşuya oy verdiği Eurovision 2009'un birinciliğini rekor puanla Norveç kazandı. 42 ülkenin katıldığı yarışmada Türkiye'yi başarı ile temsil eden Hadise 177 puanla dördüncü olabildi.

Moskova'da'da düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Norveç açık arayla kazandı. Türkiye'yi temsilen Düm Tek Tek adlı parçayla yarışan Hadise 177 puan toplayarak dördüncü oldu. Türkiye-Ermenistan yakınlaşması nedeniyle Türkiye'ye yarışmada puan vermeyeceği dile getirilen Azerbaycan, Hadise'ye 12 puan verdi. Türkiye'den de aynı şekilde Azeri yarışmacılar Aysel-Arash'a tam puan çıktı.

Yarışmanın en ilgi çekici yönü, halktan toplanan oylarla katılımcı kurumların oluşturduğu ihtisas jürilerinin yarı yarıya oluşturduğu oylara rağmen politikanın hakimiyetini kaybetmemesi oldu.

Komşu ülkelerin birbirlerine oy verdiği yarışmada Türkiye, Belçika, Fransa, İsviçre, İngiltere, Makedonya ve Azerbaycan'dan tam puan aldı. Türkiye'ye Almanya, Bulgaristan ve Arnavutluk 10 puan , Hollanda 8, Bosna-Hersek ve Norveç 7, İsveç, Romanya ve Danimarka 6 puan, Malta, Finlandiye ve Macaristan 5, Ermenistan 4, İsrail, Karadğ, Yunanistan ve Portekiz 3, İspanya 2 ve Çek ile Hırvatistan 1'er puan verdiler. Yarışmada 14 ülke Türkiye'ye hiç puan vermedi.

TÜRKİYE'YE OY VEREN ÜLKELER

Türkiye Ermenistan'a 6, Bosna Hersek'e:8 Arnavutluk'a:10 ve Azarbeycan'a ise 12 puan verdi.. Azeri sunucu Türkiye'ye 12 puar verildiğini açıklarken elleriyle kalp işareti yaptı.

İşte Türkiye'nin ülkelerden aldığı puanlar:

İspanya:2
Belçika:12
Malta:5
Almanya:10
Çek Cumhuriyeti:1
İsveç:6
Fransa:12
İsrail:3
Karadağ:3
Finlandiya:5
İsviçre:12
Bulgaristan:10
İngiltere:12
Makadenyo:12
Yunanistan :3
Bosna Hersek:7
Arnavutluk:10
Hollanda:8
Hırvatistan:1
Portakiz:3
Romanya:6
Danimarka:6
Ermenistan:4
Macaristan:5
Azarbeycan:12
Norveç:7

SAÇLARINI KALDIRDI DÖVMESİ GÖRÜNDÜ

Hadise'nin vücudunun çeşitli yerlerinde dövmeler var. Bileğindeki dövmenin aynısından kız kardeşinde de var. Bu dövme kardeşler arasında bitmeyen sevgiyi simgeliyor.

Belindeki dövmenin anlamının çok derin olduğunu söyleyen Hadise, anlamının ne olduğunu açıklamak istemiyor. Ensesindeki dövmede Latince 'Alis Volat Propiis' (Kendi kanatlarıyla uçan kız) yazıyor. Kalçasındaki dövmede kendisi için özel bir tarihi ifade eden 8 sayısı yer alıyor.